Sažetak programa u Noći muzeja

Zavičajni muzej Ogulin i ove se godine uključuje u manifestaciju "Noć muzeja".
Program započinje stručnim vodstvom stalnim muzejskim postavom, s ciljem da naši Ogulinci nakratko postanu turisti u vlastitom gradu uz muzejske priče koje do sada možda nisu imali prilike čuti.
Muzej će posjetiti i srednjovjekovni pisar, autor knjige "Frangere pane: Priča o Frankopanima" Tomislav Beronić, koji će posjetiteljima čitati svoje priče.
Za one željne natjecanja i stjecaja novih znanja pripremamo naš već pomalo tradicionalni "Muz-kviz" koji se u svome 4. izdanju vraća uživo, a pobjedničku ekipu očekuje i nagrada.
Naši će se posjetitelji moći zagrijati i toplim napicima, a za najmlađe pripremamo slatkiše i balone. Veselimo se druženju!

Program

17.00 - 18.00
div
Stručno vodstvo stalnim muzejskim postavom
Za posjetitelje Zavičajnog muzeja Ogulin u ovogodišnjoj "Noći muzeja" organiziramo razgled stalnog muzejskog postava uz stručno vodstvo. Ogulinci će tako nakratko postati turisti u vlastitom gradu i uz muzejske priče koje do sada možda nisu imali prilike čuti. Stručno vodstvo započet će u 17.00 sati u kapelici sv. Bernardina koja je sastavno dio Starog grada Ogulina.
17.30 - 20.30
div
Predstavljanje knjige "Frangere pane: priče o Frankopanima" autora Tomislava Beronića
Kostimirano čitanje frankopanskih priča iz knjige "Frangere pane: priče o Frankopanima" izvodit će autor knjige Tomislav Beronić u kostimu pisara, uz podjelu svitaka s pričom "Krštenje posljednjeg Frankopana" i izradu popisa gostiju glagoljicom na velikom pergamentalnom arku. Obzirom na ograničenost prostora, program će se ponavljati okvirno svakih 30 minuta u vremenu od 17.30 do 20.30 sati.
21.00 - 22.00
div
"Muz-kviz 4" - četvrto izdanje kviza o muzejskim i nemuzejskim temama
Četvrtu godinu za redom organiziramo kviz o muzejskim i nemuzejskim temama. Nakon 2 godine online izdanja kviza, ove će se godine ponovno održati uživo, a pobjednike očekuje i nagrada.
17.00 - 23.00
div
Druženje uz tople napitke
Kao i svake godine, u "Noći muzeja" pripremamo tople napitke za posjetitelje i zajedničko druženje u muzejskom okruženju.

Galerija

Sadržaj i oblikovanje programa: Zavičajni muzej Ogulin