Sažetak programa u Noći muzeja

Obilježavanjem Noći muzeja Fakultet elektrotehnike i računarstva, u suradnji s Akademijom likovnih umjetnosti i Školom primijenjene umjetnosti i dizajna, ukazuje na širi globalni značaj recikliranja i prenamjene starog i neiskoristivog elektroničkog materijala kojemu se kroz kreativne prakse daruje novi život. Kroz interaktivnu radionicu posjetitelji će postati umjetnici i imati će priliku uključiti se u izradu umjetničkih djela i eksponata od sitnog elektroničkog otpada. Rezultati radionice bit će izloženi kao postav u staklenim vitrinama u auli FER-a. Vizualni umjetnik Tin Dožić u kratkom će predavanju predstaviti primjere radova koji spajaju elektrotehniku, mehaniku i recikliranje s umjetničkim medijima.

Program

18.00 - 18.30
div
Otvorenje Noći muzeja na FER-u
Pozdravnim govorom posjetiteljima će se obratiti prodekanica za studente FER-a izv. prof. dr. sc. Ana Sušac te će učenicima srednjih škola koji su u tjednu Noći muzeja samostalno izradili muzejske eksponate od elektroničkog otpada podijeliti potvrde o sudelovanju.
18.30 - 19.00
div
Tin Dožić: "Umjetnost i elektronika"
Vizualni umjetnik Tin Dožić u kratkom će predavanju, na temelju vlastite prakse, predstaviti primjere radova koji spajaju elektrotehniku, mehaniku i recikliranje s umjetničkim medijima, poput instalacije, izvedbe i sound arta.
19.00 - 22.00
div
Radionica "Spoj umjetnosti i tehnologije"
U sklopu obilježavanja manifestacije Noć muzeja, na FER-u će se posjetitelji od 19.00 sati moći okušati u izradi umjetničkih eksponata od elektroničkog otpada. Radionicu će voditi studenti Akademije likovnih umjetnosti, a eksponati će biti izloženi u auli FER-a. Posjetitelje će zabavljati glazba Disco sekcije KSET-a.

Galerija

Sadržaj i oblikovanje programa: Sveučilište u Zagrebu Fakultet elektrotehnike i računarstva