Sažetak programa u Noći muzeja

Spomen-muzej biskupa J. J. Strossmayera obilježit će 19. Noć muzeja u petak 26. siječnja 2024. godine u periodu od 18 do 22 sata. Osim Stalnog postava, posjetiteljima će biti ponuđen raznolik program: predstava za najmlađe, brojne radionice, tematska izložba, glazbeni program i dr.
Noć muzeja započet će programom za najmlađe. U goste nam stižu glumci Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića iz Osijeka, koji će odigrati predstavu “Vrijeme je za bajku”. Potom radionice u suradnji sa Srednjom strukovnom školom A. Horvata: Sofijina srca, Linceri i Arheolozi jučerašnjeg svijeta. U glazbenom dijelu: Komorni tamburaški orkestar i solisti, te za kraj večeri kreativna radionica VinArt (kist i omiljena kapljica vina). Izložba plakata HNK iz Zagreba.

Program

18.00 - 18.45
div
VRIJEME JE ZA BAJKU
Predstava za najmlađe. I ne samo mali, u svijet čarolija Dječjega kazališta – danas imena Branka Mihaljevića – više od pola stoljeća uranjaju i veliki, oni koji su nekada bili mali i koji još uvijek s čudom u srcu prate zajedno s malenima svoje omiljene likove iz priča… Igraju Ivana Vukičević i Gordan Marijanović. Preporučena dob 4+
19.00 - 21.00
div
LINCERI
Linzer Augen su tradicionalni austrijski prhki keksi s dodatkom badema u tijestu spojeni pekmezom od marelica ili crvenog ribiza u đakovačkoj gastronomskoj i kulturnoj tradiciji. Radionica Srednje strukovne škole Antuna Horvata iz Đakova.
19.00 - 21.00
div
SOFIJINA SRCA
prezentacija rezultata projekta posvećena glazbenici Sofiji Mariji Haibel (1773.-1846.) uz iradu i kušanje pralina. Radionica Srednje strukovne škole Antuna Horvata iz Đakova.
19.00 - 21.00
div
ARHEOLOZI JUČERAŠNJEG SVIJETA
škola i kulturno pamćenje Đakova: prezentacija video radova učenika i nastavnika Srednje strukovne škole Antuna Horvata s temamam iz lokalne i hrvatske kulturne povijesti.
18.00 - 22.00
div
RAZGLEDAVANJE STALNOG POSTAVA
originalni dokumenti, fotokopije, knjige, predmeti i umjetničke slike
18.00 - 22.00
div
IZLOŽBA PLAKATA HNK IZ ZAGREBA
plakati HNK-a iz Zagreba koji su oslikali poznati umjetnici: Ivan Antolčić, Dubravka Babić, Vasilije Jordan, Edo Murtić, Ivan Rabuzin i dr. Kazališni plakat veličanstvena je tvorevina u kojoj je vješto spojeno ono informativno i estetsko.
20.00 - 21.00
div
KONCERT KOMORNOG TAMBURAŠKOG ORKESTRA I SOLISTA
Osnovna glazbena škola pri Osnovnoj školi "Ivan Goran Kovačić
21.00 - 22.00
div
VinART
uz slikarski kist i omiljenu kapljicu vina stvorite svoje remek djelo. Nije potrebno slikarsko iskustvo. + Jocker zovi mentora- članovi udruge slikara Đakovštine "Suncokret"

Galerija

Sadržaj i oblikovanje programa: Spomen-muzej biskupa Josipa Jurja Strossmayera