Sažetak programa u Noći muzeja

Cilj ovogodišnjeg programa Noći muzeja u Prirodoslovnom muzeju Dubrovnik je popularizirati znanost, predstaviti muzejske djelatnosti te razvijati svijest o odgovornosti muzejske zajednice za prirodne i kulturne procese u društvu. Ulaz u Prirodoslovni muzej Dubrovnik je besplatan.

Program

18.00 - 19.00
div
Otkrit ćemo nešto novo – MALI ZNANSTVENICI
U Noći muzeja uključit ćemo maštu na maksimum. Otkrivat ćemo nove vrste za znanost! Dosad neviđeni morski organizmi koji svijetle u mraku, kukci koji se čudno glasaju, mikroskopske biljke, neobične pojave... U našem novouređenom kreativnom kutku mali znanstvenici će raditi na svojim znanstvenim istraživanjima, a praktičnog rada neće nedostajati.
20.00 - 20.45
div
Genetičke metode u istraživanju bioraznolikosti mora u svjetlu klimatskih promjena
U predavanju će se prikazati na koji način se genetičke metode koriste u istraživanju bioraznolikosti mora i na koji način mogu unaprijediti postojeće znanje o morskim vrstama. Prezentirat će se rezultati istraživanja Instituta za more i priobalje Sveučilišta u Dubrovniku, trenutni projekti kao i nove vrste za znanost opisane od strane znanstvenika Instituta u posljednjih desetak godina.

Sadržaj i oblikovanje programa: Prirodoslovni muzej Dubrovnik