Sažetak programa u Noći muzeja

Povijesni i pomorski muzej Istre - Museo storico e navale dell'Istria u Noći muzeja omogućit će posjetiteljima razgledavanje trenutnih izložbi uz glazbeni program DJ Filja, kuhano vino i čaj!

Program

18.00 - 01.00
div
Neočekivana Pula – fotografske uspomene iz albuma Ester Carloni
Izložba "Neočekivana Pula – fotografske uspomene iz albuma Ester Carloni" predstavlja i otkriva zanimljivu obiteljsku priču vezanu uz grad Pulu i sudbinu njegovih stanovnika tijekom druge polovice 20. stoljeća. U prezentaciji je glavna uloga naratora povjerena fotografiji, danas najpouzdanijem mediju za trajno bilježenje vizualnih informacija.
18.00 - 01.00
div
Valvasor u Istri
Godine 1689. polihistor Johann Weichard Valvasor tiskao je djelo „Die Ehre deß Herzogthums Crain“ . Svo svoje enciklopedijsko znanje o povijesnim zbivanjima, društvenim običajima, zemljopisnim datostima, plemićima, kaštelima, crkvama i gradovima, prikupljeno na području koje smatra Kranjskom, ukoričio je u knjigu od 3532 stranica i opremio je s 528 bakroreza i 24 priloga.
18.00 - 01.00
div
Pulski fortifikacijski sustav - Fort center Pula
Fort center Pula posjetiteljski je centar čiji je cilj upoznavanje posjetitelja s fortifikacijskim sustavom grada Pule. Kroz multimedijalnu izložbu prikazan je sustav s oko 28 utvrda i više od dvije stotine različitih vojnih objekata koji svjedoče o razvoju vojne tehnologije, obrambenih strategija i iznimnih građevinskih mogućnosti u 19. i početkom 20. stoljeća.
18.00 - 01.00
div
Glazbeni program - DJ Filjo
Druženje uz kuhano vino i čaj te glazbeni program koji za vas bira DJ Filjo!
18.00 - 01.00
div
Pulski električni tramvaj 1904. - 1934. (tuneli Zerostrasse)
Slobodno razgledavanje tunelskih prostora Zerostrasse u kojima je postavljena izložba o pulskom tramvaju. Iz tunela je dizalom moguće doći u muzejski prostor i utvrdu Kaštel.
18.00 - 01.00
div
Povijest ljekarništva u Istri
Povijest ljekarništva u Istri predstavljena kroz stari ljekarnički inventar Mornaričke bolnice iz Pule.

Sadržaj i oblikovanje programa: Povijesni i pomorski muzej Istre – Museo storico e navale dell’Istria