Sažetak programa u Noći muzeja

MOĆ MUZEJA – PROŠLOST ZA BUDUĆNOST / čuvamo – educiramo – povezujemo
U Noći muzeja 2023. povezati će se tri vukovarska muzeja – Muzej vučedolske kulture, Gradski muzej Vukovar i Franjevački muzej Vukovar koji imaju izniman utjecaj u edukaciji i očuvanju kulturne baštine unutar svoje lokalne zajednice. Posjetitelji će se kroz igru povezivanja dodatno educirati i osvijestiti o važnosti muzeja i moći koju oni imaju u zajednici.

Program

18.00 - 00.00
div
Stalni postav / organizirana stručna vodstva u 19:00 i 22:00 h
Razgledavanje stalnog postava Muzeja vučedolske kulture - organizirana stručna vodstva u 19:00 i 22:00 h.
18.00 - 01.00
div
Vučedolac izvan okvira
Inovativna i interaktivna izložba „Vučedolac izvan okvira“ našega voditelja marketinga Darka Bilandžića koja uz pomoć digitalnih tehnologija i tehnologija proširene stvarnosti prezentira muzejsku građu i priču vučedolskog čovjeka 3. tisućljeća pr. Kr. Posjetitelji Noći muzeja 2023. moći će vidjeti izložbu u polivalentnoj dvorani Muzeja.
18.00 - 01.00
div
Na liniji horizonta
Izložba "Na liniji horizonta" u suradnji sa studentima diplomskog studija Neverbalnog teatra Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku i red. prof. art. Majom Đurinović nositeljicom kolegija Ritual i ples. Posjetitelji Noći muzeja 2023. moći će vidjeti izložbu u holu Muzeja.
18.00 - 01.00
div
vučedol - zapisano na kućnom broju 12
Izložba "vučedol - zapisano na kućnom broju 12" prezentira dio priče iz posljednjih sustavnih arheoloških istraživanja koja su trajala čitavo desetljeće, a odnose se na iskopavanja sonde V-12/V-17 na položaju Kukuruzišta Streim. Posjetitelji Noći muzeja 2023. moći će vidjeti izložbu u holu Muzeja.
18.00 - 01.00
div
MOĆ MUZEJA – PROŠLOST ZA BUDUĆNOST / čuvamo – educiramo – povezujemo / igra povezivanja tri vukovarska muzeja
Zaigrajte s nama igru povezivanja! Pronađite tri simbola u tri vukovarska muzeja – Muzej vučedolske kulture, Gradski muzej Vukovar i Franjevački muzej Vukovar. Fotografirajte se uz simbole u sva tri muzeja, svojih devet fotografija pošaljite na gmv@muzej-vukovar.hr te osvojite vrijednu nagradu i druženje s vukovarskim muzealcima!
20.00 - 21.00
div
ZAPISNICE – Tradicijska vizualna kultura Šokaca u Panonskoj nizini
ZAPISNICE – Tradicijska vizualna kultura Šokaca u Panonskoj zoni - predavanje Tomislava Livaje, autora knjige Zapisnice
21.00 - 23.00
div
Radionice
Radionice inspirirane vučedolskim simbolima, kao i predavanjem / knjigom Zapisnice: - Likovna radionica izrade simbola - Vučedolske tetovaže - Zaboravljeni vez
23.00 - 00.00
div
ZAPISNICE – Tradicijska vizualna kultura Šokaca u Panonskoj nizini
ZAPISNICE – Tradicijska vizualna kultura Šokaca u Panonskoj zoni - ponovljeno predavanje Tomislava Livaje, autora knjige Zapisnice
18.00 - 00.00
div
DRUŽENJE – druženje s vučedolskim muzealcima i gostima
Druženje s vučedolskim muzealcima i gostima u polivalentnoj dvorani Muzeja.

Sadržaj i oblikovanje programa: Muzej vučedolske kulture