Sažetak programa u Noći muzeja

Ovu Noć muzeja u MuzejuTuropolja započinjemo pričama za djecu u dvorani stalnog postava na katu Muzeja. U prizemlju se nešto kasnije održava predavanje vezano uz postavljenu izložbu o dokumentiranju drvene arhitekture "Planjke, vugli, cifre". Na katu se potom već tradicionalno održava koncert Umjetničke škole Franje Lučića nakon čega se osim mogućnosti razgledavanja postavljene izložbe u prizemlju i stalnog postava na katu, očekuje koncert mladih nada rock 'n' rolla. U ponudi je i okrjepa u vidu toplog čaja i kuhanog vina.

Program

18.00 - 23.00
div
Stalni postav
U baroknoj zgradi iz 1765. godine smjestio se Muzej Turopolja. Osnovan je 1960. godine, a na katu se nalazi njegov stalni postav koji izlaže četiri zbirke: etnografsku, kulturno-povijesnu, arheološku i likovnu zbirku.
19.00 - 20.00
div
Predavanje o dokumentiranju drvene arhitekture Turopolja
Predavanje je vezano uz izložbu "Planjke, vugli, cifre" o dokumentiranju drvene arhitekture Turopolja. Predavanje će održati autorice izložbe Maja Ergović, viši kustos dokumentarist Muzeja Turopolja i Sanja Lončar, dr.sc. sa Odsjeka za etnologiju i kulturnu antropologiju Filozofskog fakulteta u Zagrebu.
20.00 - 21.00
div
Koncert Umjetničke škole Franjo Lučić
Svake godine u sklopu Noći muzeja održava se koncert Umjetničke škole Franjo Lučić te ju oni jednako kao i mi uvrštavaju u tradicionalno godišnje događanje.
22.00 - 23.00
div
Pop Rock koncert
U Noći muzeja uvijek volimo predstaviti lokalne glazbenike, a ovaj petak s nama su Ivan Veljača i Tomislav Stepanić sa dobro znanim pop i rock repertoarom za sve generacije
18.00 - 23.00
div
"Planjke, vugli, cifre"
U prosincu je u Muzeju Turopolja otvorena izložba o dokumentiranju drvene arhitekture na području Turopolja. Autorice izložbe su Maja Ergović, viši kustos dokumentarist Muzeja Turopolja i Sanja Lončar, dr.sc., izvanredna profesorica na Odsjeku za etnologiju i kulturnu antropologiju Filozofskog fakulteta u Zagrebu.

Sadržaj i oblikovanje programa: Muzej Turopolja