Sažetak programa u Noći muzeja

Muzeji se najčešće percipiraju kao mjesta koja se bave pitanjima iz područja kulturne baštine i tradicijske kulture. No, muzeji također služe kao mjesta učenja, druženja i razmjene ideja onog tipa publike čiji su interesi ponešto drugačiji. U Noći muzeja 2024 najmlađoj će publici biti ponuđena radionica "Video Lab" za izradu kratkih promotivnih filmova pomoću AI tehnologije, a odraslima sadržaj vezan uz prirodnu baštinu i avanturizam. Održat će se projekcija filma "Everest 2009" u prisustvu osvajačice Mount Everesta, alpinistice Milene Šijan koja će po završetku projekcije biti otvorena za pitanja i diskusiju.

Program

18.00 - 00.00
div
Samostalno razgledavanje muzejskog postava
Samostalno razgledavanje trajne izložbe "Tilurij - rimski vojni logor".
18.30 - 20.00
div
Video Lab
Video Lab za djecu od 11 do 15 godina starosti. Nastavnice informatike Antonija Marasović i Nikolina Čović Gusić će sudionicima radionice"Video Lab"pomoći u izradi kratkog promotivnog videa Muzeja triljskog kraja pomoću AI tehnologije. Broj sudionika je ograničen na 10 stoga se za sudjelovanje potrebno prijaviti putem e-mail adrese: muzej.triljskog.kraja@st.t-com.hr
20.30 - 22.00
div
Everest 2009
Projekcija filma "Everest 2009" i diskusija s članicom druge hrvatske ženske ekipe koja je osvojila Mount Everest – gospođom Milenom Šijan. U organizaciji Hrvatskog planinarskog saveza provedena je uspješna ekspedicija u čijem su penjačkom sastavu bile isključivo žene. Riječ je o Drugoj hrvatskoj ženskoj himalajskoj ekspediciji koja rezultirala usponom 4 žene na "krov svijeta".

Sadržaj i oblikovanje programa: Muzej triljskog kraja