Sažetak programa u Noći muzeja

Muzej Slavonije, kao vodeća baštinska ustanova, ima važnu ulogu u stvaranju publike i na formiranje stavova novih generacija o globalnim temama čovječanstva, kao i tema važnih za opstojnost i održivi razvoj lokalnih zajednica.
Naš i Vaš Muzej Slavonije je najveći nacionalni muzej općeg tipa u Republici Hrvatskoj.
U svijetu kontinuiranih promjena, velikih migracija, ljudskih stradavanja, ali i nevjerojatnih tehnoloških izuma i umjetne inteligencije, muzeji mogu postati prostor susreta i suradnje, prostor propitkivanja i medijacije pogotovo nakon brojnih kriznih situacija.
Ljudi su po prirodi znatiželjni, često vođeni intrinzičnom motivacijom i potrebom za novim spoznajama, doživljajima, edukacijom i u konačnici zabavom s druge strane.

Program

18.00 - 23.00
div
MUO u Slavoniji, Slavonija u MUO
Izložba „MUO u Slavoniji – Slavonija u MUO“ predstavlja odabir predmeta iz čak četrnaest zbirki Muzeja za umjetnost i obrt. Na izložbi su prikazani najreprezentativniji predmeti iz zbirki slikarstva, tiskarstva i knjigoveštva, grafičkog dizajna, starije i novije fotografije, grafike, glazbenih instrumenata, kiparstva, bjelokosti, satova, tekstila, metala, stakla, keramike i namještaja.
18.00 - 23.00
div
Zbirka skulptura i natpisa / Izbor građe iz fundusa Muzeja Slavonije
Izložbom se javnosti i stručnjacima predstavlja dio vrlo bogatog fundusa Zbirke skulptura i natpisa Muzeja Slavonije nastalog u Osijeku, Slavoniji i u značajnim umjetničkim središtima Europe od kraja 17. stoljeća do danas. Odabrani primjerci daju nam uvid u razvoj Zbirke od osnutka Muzeja Slavonije 1877. godine do današnjeg dana.
18.00 - 23.00
div
Muzejske publikacije po sniženim cijenama
Posjetite muzejsku suvenirnicu i odaberite publikacije za sebe ili dragu osobu po pristupačnim cijenama. Iz ponude izdvajamo kataloge zbirki, izložbi, brojeve Osječkog zbornika i dr. Osim publikacija u ponudi se nalaze i muzejski suveniri.

Galerija

Sadržaj i oblikovanje programa: Muzej Slavonije