Sažetak programa u Noći muzeja

Devetnaestu Noć muzeja, a 8. po redu u Muzeju Radboa obilježiti ćemo u skladu s temom manifestacije MUZEJI i NOVA PUBLIKA te predstaviti muzejske i kreativne sadržaje. Ovogodišnju Noć muzeja započinjemo u 16:00 sati sa pričaonicom i kreativnom radionicom za djecu pod vodstvom pripovjedačice Miljenke Benc. U Hiži vinove loze u 17:30 sati slijedi otvorenje izložbe "OPROST" likovne umjetnice Sanje Mikša Pavlović. Završni dio programa počinje u 19:00 sati jednim zanimljivim predavanjem „Mekla, maček i mesečina- Copernice u Hrvatskom zagorju u 18. st." koje će održati dr. sc. Vedran Klaužer. Posjet svim događanjima, Muzeju Radboa i Hiži vinove loze je besplatan za sve posjetitelje do 23:00 h.

Program

16.00 - 17.15
div
„Pričaj mi priču“
Zaplovimo svijetom mašte u dječjim knjigama. Muzej Radboa organizira pričaonicu i radionicu za djecu u Muzeju Radboa. pričanje priče uz kreativnu radionicu održati će se pod voditeljstvom pripovjedačice Miljenke Benc. (Muzej Radboa, Radoboj 34, Radoboj)
17.30 - 18.30
div
Otvorenje izložbe "OPROST" Sanje Mikša PavloviĆ
U Interpretacijskom centru Hiža vinove loze biti će otvorena izložba likovnih radova autorice Sanje Mikša Pavlović. Izložba radova biti će popraćena i glazbenim dijelom Miljenka Goluba. (Hiža vinove loze, Radoboj 35, Radoboj)
19.00 - 20.00
div
„Mekla, maček i mesečina- Copernice u Hrvatskom zagorju u 18. st.“
Predavanje dr. sc. Vedrana Klaužera o zanimljivostima i poimanju coprnjačkog svijeta u 18. st. na području Hrvatskog zagorja. (Centar za prirodu, Radoboj 34a, Radoboj)
09.00 - 23.00
div
Razgled Muzeja i Hiže vinove loze
Posjet svim događanjima, Muzeju Radboa i Hiži vinove loze je besplatan za sve posjetitelje do 23:00 h.

Galerija

Sadržaj i oblikovanje programa: Muzej Radboa