Sažetak programa u Noći muzeja

Na izložbi od "Sljemena do dna" saznajte zanimljivosti o poljoprivrednom kombinatu Sljeme; saznajte tko je autor Jankića, poznate maskote Sljemena koja uskoro slavi 100. rođendan i okušajte se u njegovoj interpretaciji, a u kvizu "Mandolina" provjerite svoje znanje o Sljemenu i osvojite nagradu!

U Galeriji Kurija pogledajte izložbu "Sesvetskih likovni umjetnici i gosti" posvećenu Vinku Fišteru. Želite li saznati više o Vinku ili s drugima podijeliti svoja sjećanja na njega, pridružite se razgovoru u kojem će sudjelovati umjetnici, povjesničari umjetnosti i prijatelji Vinka Fištera. Veselit će nas Vaš dolazak, kao što bi i Vinka da je još s nama.

Iskoristite ovu prigodu i nabavite izdanja i suvenire Muzeja Prigorja po sniženim cijenama.

Program

18.00 - 00.00
div
Od Sljemena do dna - izložba
U povodu obilježavanja 125. godišnjice osnutka prve sesvetske tvornice predstavljamo izložbu o poljoprivrednom kombinatu Sljeme, svjedoka početaka transformacije Sesveta i okolnih naselja, posebice u razdoblju od sredine 20. st. kada Sesvete počinju živjeti i funkcionirati kao svojevrsno predgrađe Zagreba.
18.00 - 00.00
div
Sesvetski likovni umjetnici i gosti - Hommage Vinku Fišteru - izložba
Izložba likovnih radova pod nazivom Sesvetski likovni umjetnici i gosti ciklično prikazuje recentnu produkciju u područjima vizualnih umjetnosti. Ove godine, nastavljajući formalnu koncepciju, izložba je posvećena Vinku Fišteru - jednom od utemeljitelja ove grupe. Dvadeset i devetero odabranih autora ovom izložbom upućuje novi - svoj pogled na Fišterovo djelo, podastirući nam vlastito stvaralaštvo
18.30 - 22.00
div
100 godina Jankića - edukativna radionica
Jankića - maskotu Mesne industrije Sljeme - je osmislio prije gotovo 100 godina poznati ilustrator Otto Antonini, a u komunikaciji s tržištem interpretirali su ga mnogi autori, od Duška Bekara do Milana Vulpea. Uz vodstvo ak. slikarice Sanele Đurinec Raič pokušajte i Vi!
19.00 - 21.00
div
Pričamo o Vinku - razgovor s razlogom
Zbog svog likovnog rada Sesvećanin Vinko Fišter u povijesti umjetnosti zauvijek će ostati prisutan. Želite li saznati više o Vinku ili s drugima podijeliti svoja sjećanja na njega, pridružite se opuštenom razgovoru u kojem će sudjelovati umjetnici, povjesničari umjetnosti i prijatelji Vinka Fištera. Veselit će nas Vaš dolazak, kao što bi i Vinka da je još s nama.
21.00 - 22.00
div
Mandolina - nagradni kviz
Najprodavaniji proizvod u ponudi Mesne industrije Sljeme bila je šunka u konzervi karakterističnog oblika koju su radnici zvali "mandolina". Okušajte se u poznavanju povijesti mesne industrije u Sesvetama od Gospodarstvene tvornice mesnate robe i masti preko Rabusa do Sljemena i osvojite nagradu!
18.00 - 00.00
div
Akcija!
Iskoristite ovu prigodu i nabavite izdanja i suvenire Muzeja Prigorja po sniženim cijenama.

Galerija

Sadržaj i oblikovanje programa: Muzej Prigorja