Sažetak programa u Noći muzeja

Muzej hrvatskog vatrogastva (Ulica baruna Trenka 44, Varaždin) i ove godine sudjeluje u manifestaciji Noć muzeja koja će se u organizaciji Hrvatskog muzejskog društva održati u petak 26. siječnja.

Muzej hrvatskog vatrogastva u 2024. godini slavi 10. obljetnicu otvaranja obnovljenog postava, a glavno događanje će biti otvaranje izložbe kojom predstavljamo njegov dosadašnji rad: izložbe, radionice, predavanja i druga događanja koja je do sada posjetilo preko 20.000 građana. Uz prikaz muzejskih publikacija, članaka i suvenira, omogućili smo upotrebom novih tehnologija pregled izložbi postavljenih u posljednjih 10 godina. Na protekla događanja ćemo se osvrnuti i kratkim predavanjem, koje će biti prigoda za podjelu nagrada organizacijama i osob

Program

17.00 - 23.00
div
Stalni postav Muzeja hrvatskog vatrogastva
Posjetitelji će moći pogledati stalni postav Muzeja koji ih vodi na put razvoja hrvatskog vatrogastva od druge polovine 19. stoljeća do danas kroz prikaz vatrogasnih pumpi, osobne i skupne zaštitne opreme, kao i odora, dokumenata i fotografija.
20.00 - 23.00
div
Muzej hrvatskog vatrogastva 2014 - 2024
Muzej hrvatskog vatrogastva u 2024. godini slavi 10. obljetnicu otvaranja obnovljenog postava, a glavno događanje će biti otvaranje izložbe kojom predstavljamo njegov dosadašnji rad: izložbe, radionice, predavanja i druga događanja koja je do sada posjetilo preko 20.000 građana.
18.45 - 19.45
div
10. godina obnovljenog postava Muzeja hrvatskog vatrogastva
Na događanja u proteklih 10 godina ćemo se osvrnuti i kratkim predavanjem, koje će biti prigoda za podjelu nagrada organizacijama i osobama koje su pridonijele razvoju Muzeja hrvatskog vatrogastva.
17.00 - 18.30
div
Nacrtaj vatrogasce
Za najmlađe smo pripremili radionicu crtanja vatrogasnih motiva, ali i još par iznenađenja.
17.00 - 23.00
div
Što rade vatrogasci?
Vatrogasna vozila i ostalu opremu predstaviti će vatrogasci Prvog hrvatskog dobrovoljnog vatrogasnog zbora u Varaždinu i Javne vatrogasne postrojbe grada Varaždina. Pogledajte vatrogasna vozila, isprobajte kacige i pitajte vatrogasce sve što vas zanima o njihovim radnim zadacima.

Sadržaj i oblikovanje programa: Muzej hrvatskog vatrogastva