Sažetak programa u Noći muzeja

Ovogodišnju Noć muzeja posvetili smo svestranom rovinjskom umjetniku Egidiju Budicinu.
Predstaviti ćemo njegov slikarski opus, njegov doprinos na polju restauratorstva te njegovo djelovanje na području grafičkog dizajna.
Vrhunac večeri biti će predstavljanje monografije koja će na više od 300 stranica prikazati njegovo stvaralaštvo i restauratorski rad. U sudjelovanju s Ekomuzejom "Batana" predstaviti će se knjiga Vlade Benussija "La viècia batàna" za koju je ilustracije i naslovnicu izradio Egidio Budicin.

Program

18.00 - 19.00
div
KAZALIŠTE ANTONIO GANDUSIO (G. Garibaldi 19): Predstavljanje monografije Egidio Budicin - "Između stvaranja i obnavljanja"
Na predstavljanju monografije o umjetničkom i restauratorskom opusu Egidija Budicina sudjelovati će: E. Budicin, Iva Körbler, autorica teksta o likovnom stvaralaštvu E. Budicina, v .d. ravnateljice Muzeja Tanja Ranić Rovis i moderatorica predstavljanja povjesničarka umjetnosti Gorka Ostojić Cvajner.
19.15 - 19.45
div
GRADSKA PALAČA (Trg Matteotti 2): Predavanje o zidnom osliku
Povjesničar Marino Budicin u rovinjskoj će Gradskoj palači održati predavanje o Gradskoj vijećnici i predstaviti zidni oslik "Alegorija dobre vlasti" iz 1584. godine, na čijoj je sanaciji radio Egidio Budicin.
20.00 - 20.30
div
EKOMUZEJ BATANA - ECOMUSEO BATANA (Obala P. Budicina 2): Vlado Benussi „La viècia batàna”, ilustracije Egidio Budicin
U Ekomuzeju Batana Libero Benussi predstaviti će knjigu Vlade Benussija „La viècia batàna” za koju je naslovnicu i ilustracije izradio Egidio Budicin. Nekoliko ilustracija iz knjige biti će izloženo u Muzeju, koji će za sve posjetitelje biti otvoren od 18:00 do 24:00 sata.
20.45 - 21.00
div
CVU/CAV BATANA (Trg brodogradilišta 2): Restauratorska djelatnost Egidija Budicina u Rovinju
Na izložbi će se predstaviti četiri slike iz zbirke Stari majstori iz fundusa Muzeja Grada Rovinja-Rovigno koje je restaurirao Egidio Budicin te njegova restauratorska djelatnost u Rovinju. CVU Batana za sve posjetitelje biti će otvorena od 18:00 do 24:00 sata.
21.00 - 23.59
div
MMC (Trg brodogradilišta 5): Izložba Egidija Budicina
Na izložbi će se predstaviti slikarski opus svestranog rovinjskog umjetnika Egidija Budicina, od ranih radova nastalih za vrijeme školovanja do onih recentnih. Akcent izložbe biti će na njegovim radovima lokalne tematike. MMC će za sve posjetitelje biti otvoren od 18:00 do 24:00 sata.
18.00 - 23.59
div
SPACIO MATIKA - SPÀCIO (V. Švalba 35): Bitinade i gastronomija
Spacio Matika - sastavni dio Ekomuzeja "Batana" - s tipičnom ribljom gastronomskom ponudom i tradicionalnim autohtonim bitinadama KUD-a "Marco Garbin".

Galerija

Sadržaj i oblikovanje programa: MUZEJ GRADA ROVINJA-ROVIGNO – MUSEO DELLA CITTA DI ROVINJ-ROVIGNO