Sažetak programa u Noći muzeja

U novoj - 19. Noći muzeja - Muzej Gacke posjetitelje će dočekati s ponudom tradicionalnih slastica - u ponudi će biti uštipci i masnica. U 19 sati bit će predstavljeno novo izdanje - knjiga "Legendarica: Usmena predaja Gacke, Like, Krbave i Senja" - koja na 302 stranice donosi 298 narodnih legenda i priča. U 20:30 bit će otvorena skupna izložba autora koji su tijekom posljednjih 10 godina izlagali u sklopu ciklusa "Likovni umjetnici u Muzeju". Program Noći muzeja završit će stručnim vodstvom kroz stalni postav Muzeja Gacke - koje će donijeti nove i manje poznate informacije o već mnogo puta ispričanim pričama o povijesti Gacke i Otočca. Muzej Gacke ostaje otvoren do 22 sata.

Program

18.00 - 22.00
div
Doček posjetitelja uz tradicionalne slastice
U novoj - 19. Noći muzeja - Muzej Gacke posjetitelje će dočekati s ponudom tradicionalnih slastica - u ponudi će biti uštipci i masnica.
19.00 - 20.15
div
Predstavljanje knjige "Legendarica: Usmena predaja Gacke, Like, Krbave i Senja"
U 19 sati predstavit ćemo novo izdanje - knjigu "Legendarica: Usmena predaja Gacke, Like, Krbave i Senja" - koja na 302 stranice donosi 298 narodnih legenda i priča. Knjiga sadrži i 18 ilustracija autorice Tee Galović, urednica knjige je Manja Kostelac-Gomerčić, a usmena predaja prikupljana je u suradnji s više od 140 lokalnih kazivača i Srednjom školom Otočac.
20.30 - 22.00
div
Skupna izložba "10 godina ciklusa Likovni umjetnici u Muzeju"
U 20:30 otvorit ćemo skupnu izložbu autora koji su izlagali u sklopu ciklusa "Likovni umjetnici u Muzeju". U prvih devet godina ovog ciklusa održano je 28 izložbi - 11 skupnih i 17 samostalnih - a program će i u godinama koje slijede nastaviti funkcionirati kao platforma za novu publiku i predstavljanje lokalnih i gostujućih umjetnika, profesionalaca i amatera.
21.00 - 22.00
div
Stručno vodstvo kroz stalni postav: Nepoznato o poznatom
Stručno vodstvo kroz stalni postav Muzeja Gacke - arheološku i povijesnu zbirku, dvije likovne zbirke i etnografsku zbirku - donijet će nove i manje poznate informacije o već mnogo puta ispričanim pričama o povijesti naseljavanja Gacke i Otočca, etnografskim posebnostima i lokalnim likovnim umjetnicima.

Sadržaj i oblikovanje programa: Muzej Gacke Otočac