Sažetak programa u Noći muzeja

Program Noći muzeja u Muzeju Đakovštine započinje u 18 sati radionicom "Cimet - put začina", u 19:30 je otvorenje izložbe radova slikara Vilima Svečnjaka, od 20:30 započinje prikazivanje odabranih kratkih filmova Foto - kino kluba Đakovo i Planinarskog društva Đakovo. Program se završava koncertom članova Udruge za promicanje glazbene kulture - Arija iz Đakova s početkom u 22 sata.

Program

18.00 - 19.00
div
"Cimet - put začina"
Radionica "Cimet - put začina" ostvarena je u suradnji s nastavnicama Dubravkom Scharmitzer i i Mirjanom Klepo iz Srednje strukovne škole Antuna Horvata iz Đakova, učenicima 2. K razreda – kuharima - Učeničke zadruge Strossmayer, i nastavnicom Andreom Dadić iz OŠ Satnica Đakovačka. IzraIzrađivat će se mirisni ukrasi sa štapićima cimeta te peći kolačići koji će upotpuniti doživljaj ovog začina.
19.30 - 20.30
div
Izložba radova slikara Vilima Svečnjaka
Izložba obuhvaća 46 crteža i radova Vilima Svečnjaka, koji su nastali tijekom šest desetljeća njegovog umjetničkog stvaranja. Izložba će biti otvorena do 27. ožujka.
20.30 - 21.30
div
Projekcija kratkih filmova Foto - kino kluba, Planinarskog društva i SSŠ "A. Horvat" Đakovo
U suradnji s Planinarskim društvom, Foto kino klubom i Srednjom strukovnom školom "Antun Horvat" ove godine prikazujemo nekoliko filmova : „Uspon đakovačkih planinara u Maroku 1983. god.“, „U bijelo me majka opremila…“, „Đakovačke kronike - Vinčac“, „Tačkijada“ – natjecanje u gotovljenju zaboravljene slavonske delicije u Piškorevcima te „Škola – ne tako davno"
22.00 - 00.00
div
Koncert Udruge za promicanje glazbene kulture "Arija"
Glazbeni program sastojat će se od umjetničkih skladbi ali i skladbi koje pripadaju u spektar popularne glazbe a predstavit će se polaznici Arijine škole sviranja i pjevanja, njihovi mentori te bivši Arijini polaznici.
18.30 - 00.00
div
ŠOROM I SOKAKOM STARE ĐAKOVŠTINE
Online sadržaj Muzeja Đakovštine objedinio je digitalizirane rukopise Stjepana Brlošića i fotografije Mirka Markovića koji su sedamdesetih godina 20. stoljeća obišli sela Đakovštine, opisali ih i fotografirali. Digitalizirano je 365 stranica rukopisa te jedan dio od preko 2000 snimljenih fotografija. Sadržaj će biti dostupan na web stranci Muzeja Đakovštine.

Galerija

Sadržaj i oblikovanje programa: Muzej Đakovštine