Sažetak programa u Noći muzeja

Sukladno ovogodišnjoj temi noći muzeja "Muzeji i nova publika" Muzej Brdovec pripremio je program za najslabije zastupljenu publiku našeg muzeja prema statistikama posjetitelja, a i drugih muzeja općenito: djecu i mlade, s posebnim naglaskom na dob između 15 i 30 godina. Program uključuje interaktivne sadržaje poput radionica, igraonica i pričaonica koji će uključiti mlade u kreativan proces.

Program

18.00 - 19.30
div
Pop up radionica za srednjoškolce
Pop-up radionica izrade 3D modela pročelja Januševca, najznamenitije građevine razdoblja klasicizma u Hrvatskoj i simbola brdovečkog kraja. Radionica je besplatna, namijenjena je srednjoškolcima, a zbog ograničenih prostornih uvjeta i broja sudionika, potrebna je prijava na e-mail: muzej@brdovec.hr. Voditeljica radionice je akademska kiparica Paula Bučar iz Udruge Vladimir Maleković.
20.00 - 21.30
div
Paint and Wine radionica za mlade (18+)
Na radionici slikanja uz čašu vina lokalnih vinara mladima će se predstaviti opus najznačajnijeg slikara brdovečkog kraja, Mihovila Krušlina, kroz tehniku akrila na platnu. Radionica je besplatna, a namijenjena je mladima starijim od 18 godina. Zbog ograničenog broja mjesta, potrebna je prijava na e-mail: muzej@brdovec.hr. Voditeljica radionice je akademska kiparica Paula Bučar.
18.00 - 19.30
div
Likovna radionica za djecu
Likovna radionica namijenjena djeci osnovnoškolske dobi tematizirat će materijalnu i nematerijalnu baštinu brdovečkog kraja te eksponate iz fundusa Muzeja Brdovec. Radionica je besplatna, a prijave nisu potrebne. Voditeljica radionice je učiteljica Irja Kren, diplomirana etnologinja i povjesničarka umjetnosti.
19.30 - 21.00
div
Baštinska pričaonica
Baštinska pričaonica zaokupit će pažnju posjetitelja kroz priče o znamenitostima, ljudima, običajima i legendama brdovečkog zavičaja. Igraonica je besplatna, namijenjena je djeci osnovnoškolskog uzrasta, a prijave nisu potrebne. Voditeljica igraonice je storytellerica Sanja Rašković.

Sadržaj i oblikovanje programa: Muzej Brdovec