Sažetak programa u Noći muzeja

U petak, 26. siječnja održat će se 9. po redu betinska Noć muzeja.
Odmah po otvaranju otkrivamo čari našeg postava u društvu naših kustosa, a pričamo i o muzejima, Noći muzeja i popularnoj sovici!
Počet ćemo "facepaintingom" inspiriranog sad već poznatom sovom, pričaonicom i radionicom "Kako je Sova Mudrica upoznala mudrost", osnovci će nas podučiti izradi uspješnog reelsa i pripomoći u kreiranju web sadržaja Noći muzeja, a postavit ćemo i dvije izložbe - izložbu slika "Zima u Betini" Slavimira Miće Kapova i izložbu ručno pletenih igračaka Esme Šandrić.
Program će imati i svoj zabavni dio ispred i unutar muzeja – druženje uz dobru hranu i glazbu…
Program je osmišljen u suradnji s domaćim autorima, umjetnicima i obrtnicima.

Program

18.00 - 18.30
div
Razgledavanje stalnog postava uz stručno vodstvo
Odmah po otvaranju Noći muzeja otkrijte s nama stalni postav u društvu i uz stručno vodstvo naših kustosa. Prošetat ćemo stalnim postavom i pričati o tradicijskoj brodogradnji i baštini Betine i otoka Murtera. Pridružite nam se u 18:00!
18.00 - 00.00
div
Muzeji i nova publika: "Kako snimiti dobar reels"?
Kako snimiti dobar reels otkrit će nam naši osnovci koji će nas podučiti tajnama snimanja dobrog videa, ali i sudjelovati u kreiranju web sadržaja naše Noći muzeja. Reels se može napraviti za društvene mreže Facebook i Instagram uz korištenje hashtaga #muzejbetinanoćmuzeja2024 #betinamuseum i #muzejbetinskedrvenebrodogradnje. Tim koji kreira najuspješniji video očekuje i zgodna nagrada.
18.30 - 20.30
div
Facepainting u muzeju ili oslikavanje lica - "Lik sove"!
Sva djeca, a i svi ostali posjetitelji Noći muzeja (ukoliko ostane vremena ;), ove godine će izgledati vrlo chic sudjelujući u programu Noći muzeja lica obojanog u stilu prepoznatljive maskote Noći muzeja, male sove znatiželjnog pogleda. Postanimo mudre sove na jednu večer ili bar zamislimo da to jesmo uz stručnu pomoć naših umjetnika!
19.00 - 00.00
div
Bepa u muzeju
Svi koji su Esmine igračke dosad gledali samo "online" u Noći muzeja moći će je doživjeti i uživo! Esma Šandrić s nama će podijeliti svoju kreativnost pa ćemo u Noći muzeja postaviti i izložbu "Bepa u muzeju" koju čine pletene igračke iz njene umjetničke radionice Bepa. Izložba će biti postavljena u okviru našeg dječjeg kutka.
19.00 - 20.00
div
Kako je Sovica Mudrica upoznala mudrost?
Za djecu vrtićke dobi tu je pričaonica „Kako je Sova Mudrica upoznala mudrost“ uz druženje s autoricom, dječjom spisateljicom Anom Bilić. Crtamo „Sretne misli“, a Teglicu, koju smo nazvali Srećko, jer djeci na lice donosi sreću, ispunit ćemo sretnim mislima. Također, okusit ćemo i čarobne Vilinske kolačiće - najavljuje autorica.
20.00 - 00.00
div
Zima u Betini
U Noći muzeja otvorit ćemo i izložbu živopisnih slika betinskog umjetnika Slavimira Miće Kapova „Zima u Betini“. Izložba bilježi momente iz daleke zime 1956. godine, one koja je "poledila masline" i okovala novoizgrađeni brod ledom i polegla ga na bok. Što će nam umjetnik još ispričati doznajte u petak, 26. siječnja u našem Muzeju.
18.00 - 00.00
div
Druženje uz maštovite zalogajčiće
Program će imati i svoj zabavni dio ispred i unutar muzeja – druženje uz dobru hranu koju će za nas osmisliti naš susjed Kostja iz konobe Kanata i naravno glazbu… Očekujemo vas u velikom broju!

Galerija

Sadržaj i oblikovanje programa: Muzej betinske drvene brodogradnje