Sažetak programa u Noći muzeja

Potaknuti ovogodišnjom temom, ideju postava ''Civitas Sacra'' želimo približiti novoj publici na različite načine. Kroz dvije dječje radionice, "Složimo mozaik Šibenika" i "Istraživači Svetoga Grada" kod djece želimo probuditi istraživački duh, približiti najmlađe kulturnom i duhovnom naslijeđu, te ih osvijestiti o njihovoj ulozi u sudjelovanju u aktivnostima ustanova u kulturi. Odrasli će moći besplatno razgledati stalni postav uz organizirano stručno vođenje.
Cilj je svim zainteresiranima približiti priču o važnosti gradnje katedrale za grad Šibenik, njezinom utjecaju na duhovni, kulturni i ekonomski rast grada, ali i odnos šibenčana s objektom kroz povijest.

Program

18.00 - 19.00
div
DJEČJA RADIONICA „SLOŽIMO MOZAIK ŠIBENIKA“
Radionica je namijenjena učenicima od 1. do 4. razreda osnovne škole. Zadatak je da djeca, od kolaž papira slažu mozaik Šibenika i ostalih motiva u gradu - ulice, crkve, parkovi, obala, spomenici i sl. Maksimalan broj djece na radionici je 10. Ovom se radionicom želi kod djece probuditi maštu, približiti im baštinu i ljepotu zavičaja u kojem žive.
19.00 - 20.00
div
DJEČJA RADIONICA „ISTRAŽIVAČI SVETOGA GRADA“
Radionica je namijenjena učenicima od 5. do 8. razreda osnovne škole. Djeca će dobiti pitanja na koja odgovore trebaju pronaći obilazeći postav u vremenu od pola sata, nakon čega se svi zajedno okupljaju i dobivaju odgovore na pitanja prolazeći kroz postav uz stručno vodstvo. Troje najboljih bit će nagrađeno. Maksimalan broj djece na radionici je 20.
20.00 - 21.00
div
STRUČNO VODSTVO KROZ POSTAV
Stručno vođenje kroz stalni postav Interpretacijskog centra. Maksimalan broj sudionika 15.

Galerija

Sadržaj i oblikovanje programa: Interpretacijski centar katedrale sv. Jakova ”Civitas Sacra”