Sažetak programa u Noći muzeja

Gradski muzej Nova Gradiška će ovogodišnju Noć muzeja obilježiti predstavljanjem zbornika „Cernik – prilozi i povijesti i baštini“ te otvaranjem dviju gostujućih izložbi Arheološkog muzeja Zadar „Ispričam ti priču“ i „Pogrebni obredi i običaji staroga Rima“. Predstavljanje zbornika će se održati u 17 sati u franjevačkom samostanu u Cerniku, a otvorenja izložbi u 19 sati u GmNG te će biti popraćena stručnim vodstvom i dodatnim sadržajima. U 20 sati slijedi stručno vodstvo po izložbi kipara i medaljera Ive Kerdića koje će biti upotpunjeno demonstracijom osnovnih kiparskih tehnika lijevanja. Uz navedeno, posjetitelje očekuje okrepa, a druženje će trajati do odlaska zadnjeg posjetitelja.

Program

17.00 - 18.00
div
Zbornik "Cernik – prilozi o povijesti i baštini"
U franjevačkom samostanu u Cerniku održat će se predstavljanje zbornika "Cernik – prilozi o povijesti i baštini" tiskan povodom obilježavanja 500. obljetnice franjevaca u Cerniku. Nastao je u suradnji Gradskog muzeja Nova Gradiška i relevantnih institucija, a promotori su Marija Mihaljević iz Gradskog muzeja Nova Gradiška te Marija Karbić i Stanko Andrić iz Hrvatskog instituta za povijest.
19.00 - 19.20
div
"Ispričam ti priču" i "Pogrebni obredi i običaji staroga Rima"
Otvorenje dviju gostujućih izložbi Arheološkog muzeja Zadar.
19.20 - 20.00
div
Vodstvo po arheološkim izložbama
Autorice izložbi Timka Alihodžić i Kornelije A. Giunio će po otvorenju održati stručno vodstvo koje će biti popraćeno edukativnim sadržajima.
20.00 - 21.00
div
Izložba o Ivi Kerdiću
Autorice izložbe Miroslav Pišonić održati stručno vodstvo koje će biti popraćeno edukativnim sadržajima.

Sadržaj i oblikovanje programa: Gradski muzej Nova Gradiška