Sažetak programa u Noći muzeja

Noć muzeja 2024. u Galeriju Kortil održava se u studentskom duhu no istodobno poziva svu ostalu publiku i različite generacije na posjet i sudjelovanje.
U galeriji je trenutno postavljena izložba 'Ornamentalni kontinuum / Svinje' Lea Pavlovića, nastala u suradnji s mladom povjesničarkom umjetnosti Ljubicom Bilić, a kao rezultat šestog studentskog nacionalnog natječaja 'A4'.
U Noći muzeja tijekom koje će radno vrijeme biti produženo do 22 sata, posjetitelji će moći razgledati izložbu uz stručno vodstvo riječkih studentica, dok će za dobru glazbenu atmosferu od 19 sati biti zadužen mladi riječki DJ Sven Mišković.

Program

17.00 - 22.00
div
Izložba 'A4 / Leo Pavlović: Ornamentalni kontinuum / Svinje'
Izložba je rezultat šestog nacionalnog natječaja A4 namijenjenog studentima diplomskih studija umjetničkih akademija i studija povijesti umjetnosti. Dobitnici ovogodišnjeg natječaja su Leo Pavlović, student Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku i Ljubica Bilić, studentica Filozofskog fakulteta u Splitu. Pavlović kroz različite medije prikazuje neka nova čitanja tradicijske baštine Slavonije.
17.00 - 22.00
div
Studentska vodstva izložbom
U Noći muzeja posjetitelji će moći razgledati izložbu uz stručno vodstvo riječkih studentica Dajane Vesić i Irene Hojsak u terminima - 17:30, 18:30, 19:30, 20:30 te 21:30 sati.
19.00 - 22.00
div
DJ Sven Mišković u Kortilu
Sven je mladi riječki DJ kojeg redovito imamo priliku čuti u klubu Manual. Iako svoj zvuk najčešće nalazi u simbiozi housa i electra, svojim je žanrovskim eksperimentiranjem sklon prilagodbi različitim atmosferama i ambijentima u kojima se zatekne.

Galerija

Sadržaj i oblikovanje programa: Galerija Kortil