Sažetak programa u Noći muzeja

NOĆ MUZEJA U EKOMUZEJU MEĐIMURJE MALO

Doživite interpretaciju kulturne i prirodne baštine Međimurja i saznajte: Koliko je svjetova Rudolfa Steinera moguće posjetiti? Kamo možemo s beciklinom, a kuda s cipelcugom? Koje blago se nalazi u Riznici Međimurja? Koje su najpoznatije legende o pozoju? Odgovore na ova i još mnoga druga pitanja možete saznati ako istražite najsuvremeniji multimedijalni, interaktivni postav na ovim prostorima „Ekomuzej Međimurje malo“. U sklopu NOĆI MUZEJA u konferencijskoj dvorani u 19 sati učenici iz Tehničke škole Čakovec predstaviti će projekt “Mističnim puteljcima Međimurja“.

Program

19.00 - 20.00
div
Predstavljanje projekta "Mističnim puteljcima Međimurja" učenika Tehničke škole Čakovec
Pod utjecajem religije, na prostoru Međimurja se nije razvila široka paleta mitoloških bića, ali su priroda prostora i nepogode uz nju uvjetovali nastanak priča, najčešće o pozojima, ali i o onima kao što su vodenjaci, vodene vile, svečari... Krenite s nama tajanstvenim putevima Međimurja…
19.00 - 23.00
div
Ekomuzej Međimurje malo
Doživite interpretaciju kulturne i prirodne baštine Međimurja. Ekomuzej, kroz virtualnu stvarnost, ujedinjuje najvažnije vrijednosti Međimurja – popevku, arheološku i sakralnu baštinu, mlin na Muri, ispiranje zlata na Dravi, Stari grad Zrinskih, prirodnu baštinu, kulturu vina, tradicionalnu međimursku gastronomiju, život i djelo dr. Rudolfa Steinera, sport i rekreaciju.

Galerija

Sadržaj i oblikovanje programa: Ekomuzej Međimurje malo