Sažetak programa u Noći muzeja

Posjetitelji Dvora Trakošćan će imati priliku uživati u likovnoj umjetnosti, glazbenim koncertima, audiovizualnom performansu, a uz to mogu i podržati humanitarnu akciju tijekom trajanja događanja. Ne propustite spoj umjetnosti i dobrote na jednom mjestu!

Program

18.00 - 18.45
div
Otvorenje izložbe slikara Viktora Šipeka
Otvorenje izložbe slikara Viktora Šipeka.
19.00 - 19.45
div
Solistički koncert studenata trube Music Art Education i studenata trube Umjetničke Akademije iz Graza
Koncert studenata trube u polivalentnoj dvorani dvorca. Izvoditi će djela poznatih i manje poznih skladatelja.
20.00 - 21.00
div
Audiovizualni performans „Suđenice“
Performansom koji izvode ilustratorica Ana Salopek (Ptica) i glazbenik Domagoj Vuković (Vuk) promišlja se o ulozi suđenica u staroslavenskoj mitologiji i našim životima. Kao produkt promišljanja i komuniciranja o ulozi vila autori uživo demonstriraju svoju međusobnu komunikaciju, introspekciju i komunikaciju s narodnom predajom i mitologijom.
21.00 - 21.45
div
Koncert komorne glazbe studenata trube Music Art Education
Koncert komorne glazbe studenata trube Music Art Education, studenata trube Umjetničke Akademije iz Graza i sopranistice Emili Špac u Viteškoj dvorani
18.00 - 22.00
div
Humanitarna akcija „Zalogaj nade“
Rotary club Trakošćan u sklopu Noći muzeja organizirat će humanitarnu akciju Zalogaj nade, a kojom će prikupljati donacije za financiranje prehrane učenika slabijeg imovinskog statusa SŠ Ivanec. Posjetiteljima će se ponuditi kuhane domaće kobasice, hrenovke, kuhano vino, topli sok od jabuke te krafne. Održati će se u dvorištu dvorca.

Sadržaj i oblikovanje programa: Dvor Trakošćan