Sažetak programa u Noći muzeja

1) Gostujuća izložba „Vino na granici / Vino na meji“ kao zajednički projekt arhiva iz Hrvatske i Slovenije: Državnog arhiva za Međimurje, Državnog arhiva u Varaždinu, Državnog arhiva u Zagrebu, Pokrajinskog arhiva Maribor, Zgodovinskog arhiva Celje i Zgodovinskog arhiva na Ptuju, koji povezuju područja svoje teritorijalne nadležnosti promatrajući ih kao jednu zamišljenu vinsku regiju.
2) Izložba Državnog arhiva u Karlovcu otvorena povodom Međunarodnog dana arhiva: „Tragom umjetnika kroz gradivo Državnog arhiva u Karlovcu“, posvećena karlovačkim književnicima, slikarima, glazbenicima i kazališnim umjetnicima čije je stvaralaštvo preraslo granice lokalnog značaja i postalo važna sastavnica hrvatske kulturne baštine.

Program

18.00 - 23.00
div
„Vino na granici / Vino na meji“
Izložba je zajednički projekt šest arhiva: Državnog arhiva za Međimurje, Državnog arhiva u Varaždinu, Državnog arhiva u Zagrebu, Pokrajinskog arhiva Maribor, Zgodovinskog arhiva Celje i Zgodovinskog arhiva na Ptuju. Vino kao kulturološki fenomen povezuje ljude, a ovim projektom arhivi povezuju područja svoje teritorijalne nadležnosti promatrajući ih kao jednu zamišljenu vinsku regiju.
18.00 - 23.00
div
Tragom umjetnika kroz gradivo Državnog arhiva u Karlovcu
Izložba je posvećena našim karlovačkim književnicima, slikarima, glazbenicima i kazališnim umjetnicima čije je stvaralaštvo preraslo granice lokalnog značaja i postalo važna sastavnica hrvatske kulturne baštine: Dragojli Jarnević, Slavku i Stjepanu Mihaliću, Ivanu Goranu Kovačiću, Josipu Vaništu, Georgiju Paru...
18.00 - 23.00
div
Prodaja tiskanih izdanja Državnog arhiva u Karlovcu
U sklopu Noći muzeja, naši će posjetitelji imati priliku i kupiti tiskana izdanja Državnog arhiva u Karlovcu po pristupačnim cijenama.

Galerija

Sadržaj i oblikovanje programa: Državni arhiv u Karlovcu