Sažetak programa u Noći muzeja

Gradski muzej Čazma i ove godine sudjeluje u manifestaciji Noć muzeja. Sukladno temi „Muzeji i nova publika“ sklopili smo suradnju s Tiflološkim muzejom u Zagrebu, kako bismo ponudili nove programe (izložba i radionica), razmijenili znanja i iskustva. Putujućom izložbom „Kuc, kuc, ovdje Tiflološki muzej“ autorice Željke Sušić nastojat ćemo upoznati širu zajednicu s načinom života i s problemima s kojima se susreću osobe oštećena vida. Osobama s invaliditetom pokazat ćemo da i na njih mislimo i trudimo se osigurati im drugačiji muzejski sadržaj. Posebna pozornost usmjerena je upravo na nove posjetitelje stručnim vodstvom po izložbama kako bi ih upoznali sa sadržajem i mogućnostima koje im se nude i u budućnosti.

Program

11.30 - 13.00
div
Kuc, kuc, ovdje Tiflološki muzej
Otvaranje gostujuće izložbe Tiflološkog muzeja u Zagrebu pod nazivom „Kuc, kuc, ovdje Tiflološki muzej“ uz prisutnost autorice Željke Sušić. Nakon izložbe autorica će održati radionicu za učenike 6. razreda Osnovne škole Čazma. Učenici će naučiti kako pristupiti, pomoći i kako voditi osobu koja ne vidi, upoznati se s reljefnim pismom (brajica) te s povezom opisivati svoje kolege iz razreda.
18.00 - 19.00
div
Novi posjetitelji upoznaju muzej
Novim posjetiteljima omogućavamo stručno vodstvo kroz postav galerija Antona Cetína i Aleksandra Marksa, nakon čega će pogledati animirani film „Crvenkapica“. Za kraj u hodniku muzeja mogu pogledati privremenu izložbu „Povijesni prizori na razglednicama iz fundusa Gradskog muzeja Čazma“.
19.00 - 20.00
div
Kuc, kuc, ovdje Tiflološki muzej
Otvaranje gostujuće izložbe Tiflološkog muzeja u Zagrebu pod nazivom „Kuc, kuc, ovdje Tiflološki muzej“ autorice i kustosice Željke Sušić.
20.00 - 21.00
div
Novi posjetitelji upoznaju muzej
Nove posjetitelje u drugom terminu tog dana kustosice muzeja stručnim vodstvom provest će kroz postav galerija Antona Cetína i Aleksandra Marksa, nakon čega će pogledati animirani film „Crvenkapica“. Za kraj u hodniku muzeja mogu pogledati privremenu izložbu „Povijesni prizori na razglednicama iz fundusa Gradskog muzeja Čazma“.
21.00 - 21.30
div
Tombola
Svi posjetitelji koji posjete Gradski muzej Čazma tijekom Noći muzeja dobit će besplatnu ulaznicu s kojom mogu sudjelovati u tomboli. U 21h održat će se izvlačenje ulaznica a sretni dobitnici kući će ponijeti prigodne poklone koje će im osigurati Centar za kulturu, Gradski muzej Čazma.

Galerija

Sadržaj i oblikovanje programa: Centar za kulturu, Gradski muzej Čazma