Sažetak programa u Noći muzeja

Otkrijte čaroliju muzeja kroz fascinantne eksponate i zanimljiva predavanja uz pozadinu umirujuće glazbe i ugodno društvo. Doživite jedinstveno iskustvo uz glazbenu selekciju od strane DJ Flegme i DJ Mexla, otkrijte muzej na najbolji mogući način uz stručno vodstvo naših kustosa, dođite u fantastični dječji kutak gdje ćemo vam predstaviti svijet speleologije i arheologije na najzabavniji način te saznajte sve o Velebitu, podzemlju Slavonije i utjecaju piva na razvoj civilizacije kroz zanimljive sugovornike.

Program

18.00 - 19.00
div
Dječji kutak
Dođite u fantastični dječji kutak gdje ćemo vam predstaviti svijet speleologije i arheologije na najzabavniji način! Imat ćete priliku ne samo baciti oko, već i isprobati raznovrsnu opremu iz prve ruke. Naši super suradnici bit će tu da vas vode kroz ova uzbudljiva područja, pružajući vam priliku za pravu edukaciju kroz igru!
19.00 - 20.00
div
Maja Grgurić Srzentić - Blago planine
Za planinara blago je priroda, osvojeni vrh, otvoreni pogled, drvo, kamen, potok, miris planine. Za arheologa blago je “zlatni ćup” koji se skriva u jednoj od bezbroj pećina razasutih po planini. Za čovjeka koji na planini i s planinom živi blago su njegove životinje. Naizgled nepovezane interese planinara, arheologa i pastira povezuje jedno, u ovoj priči – Velebit.
20.00 - 21.00
div
Predstavljanje knjige "„Speleološki objekti Slavonskog gorja“
Špilje i jame u Slavoniji nisu vic! Neke od njih čini više od 200 metara kanala, a u jednoj boravi preko 25 000 šišmiša. Nema ih samo nekoliko već toliko da se o njima napisala cijela knjiga. Ako vas zanima nešto više o podzemlju Slavonije, dođite poslušati nešto više o knjizi Speleološki objekti slavonskog gorja, prvoj ikad napisanoj o toj temi.
21.00 - 21.45
div
Domagoj Dujmić - Priča o pivu i počecima civilizacije
Saznajte kako je sve počelo… …kada i kako je čovjek napravio prvo alkoholno piće, kako su arheolozi uspjeli sve to otkriti i dokazati, kako je pivo utjecalo na razvoj civilizacije… Domagoj Dujmić, kustos Arheološkog muzeja Osijek, vodi vas kroz zanimljivu priču o najpopularnijem piću današnjice i kako je ono preoblikovalo tijek povijesti.
18.00 - 00.00
div
Winter Sofa
Zaboravite na zimsku depresiju jer stiže najtopliji događaj ovog siječnja – Winter Sofa! Najpopularniji ljetni specijal In da Sofa ponovno oblači kaput i dobiva svoju zimsku verziju te donosi toplo ozračje usred hladne zime. Pripremite se na dobar ples, odličnu glazbu i ugodno druženje jer Arheološki muzej Osijek postaje epicentar najbolje zimske zabave.
18.00 - 00.00
div
Stalni postav Prapovijesti i Seobe naroda i srednjeg vijeka
Otkrijte muzej na najbolji mogući način uz stručno vodstvo naših kustosa. Prepustite se njihovom znanju dok vas vode kroz privremenu izložbu i stalne postave.
18.00 - 00.00
div
Tisućljeća među rijekama – arheologija međurječja / Najnovija arheološka istraživanja na području Baranje
Otkrijte muzej na najbolji mogući način uz stručno vodstvo naših kustosa. Prepustite se njihovom znanju dok vas vode kroz privremenu izložbu i stalne postave.

Galerija

Sadržaj i oblikovanje programa: Arheološki muzej Osijek