Sažetak programa u Noći muzeja

Tijekom obilježavanja manifestacije Noć Muzeja održat će se javno stručno predavanje "Što se krije u Gornjem Karinu? Arheološki ostaci na položaju Slana". Od 2018. godine na položaju Slana provode se sustavna arheološka istraživanja kompleksnog arheološkog lokaliteta sv. Vid tijekom kojih su djelomično istraženi ostaci starijeg objekta iz razdoblja Principata i ostaci starokršćanskog sakralnog objekta iz 5./6. stoljeća. Predavanje će održati voditeljice istraživanja dr. sc. Marina Jurjević, viša kustosica Zavičajnog muzeja Obrovac i izv. prof. dr. sc. Zrinka Serventi s Odjela za povijest Sveučilišta u Zadru.
Istovremeno, uz besplatan ulaz, svi posjetitelji će moći kupiti muzejske publikacije uz promotivan popust od 50%.

Program

18.00 - 21.00
div
Popust od 50% na muzejske publikacije
U sklopu obilježavanja ovogodišnje manifestacije Noć muzeja svi posjetitelji moći će kupiti muzejska izdanja (publikacije) uz promotivan popust od 50%.
18.00 - 21.00
div
Besplatan ulaz u Muzej
U sklopu obilježavanja ovogodišnje manifestacije Noć muzeja svim posjetiteljima omogućujemo besplatan ulaz.
18.30 - 19.10
div
"Što se krije u Gornjem Karinu? Arheološki ostaci na položaju Slana"
Sustavna arheološka istraživanja lokaliteta sv. Vid u Gornjem Karinu, tijekom kojih su djelomično istraženi ostaci objekta iz razdoblja Principata i ostaci starokršćanske crkve iz 5./6. st., provode se od 2018. godine. Predavanje će održati voditeljice istraživanja dr. sc. Marina Jurjević, viša kustosica ZM Obrovac i izv. prof. dr. sc. Zrinka Serventi s Odjela za povijest Sveučilišta u Zadru.

Galerija

Sadržaj i oblikovanje programa: Zavičajni muzej Obrovac