Sažetak programa u Noći muzeja

Noć muzeja će po prvi puta biti obilježena u novootvorenoj Zavičajnoj zbirci u Strmcu Humskom u Hum na Sutli (Strmec Humski 28). Članovi Športsko-kulturne udruge "Gustav Krklec" iz Strmca Humskog i Lupinjaka će uz podršku Općine Hum na Sutli organizirati program Noći muzeja 2023. u ovoj zbirci. Osim pozdravnih govora i obraćanja uzvanika na otvorenju manifestacije održat će se projekcija filma o rudarskom životu, a članovi udruge će za posjetitelje organizirati osvježenje uz kuhano vino, čaj i kolače. Posjetitelji će u Zavičajnoj zbirci moći vidjeti rudarske alate, fotografije rudara iz Ugljenokopa Pregrada, žičare Lupinjak i rudnika u Klenovcu Humskom te fotografije dvorca u Lupinjaku i nekadašnjih vlasnika, grofovske obitelji Palffy.

Program

18.00 - 19.00
div
Otvorenje manifestacije Noći muzeja 2023. u Zavičajnoj zbirci Strmec Humski
Pozdravni govori, obraćanje Josipa Tepeša, predsjednika Športsko-kulturne udruge "Gustav Krklec" i ostalih uzvanika, projekcija filma o rudarskom životu. Osvježenje uz kuhano vino, čaj i kolače.
19.00 - 22.00
div
Obilazak stalnog postava Zavičajne zbirke
Mogućnost besplatnog posjeta stalnom postavu Zavičajne zbirke Športsko-kulturne udruge "Gustav Krklec". Upoznavanje s rudarskim alatima, fotografijama rudara iz Ugljenokopa Pregrada i rudnika u Klenovcu Humskom, fotografijama dvorca Lupinjak i grofova Palffy i projekcija filma o rudarskom životu.

Galerija

Sadržaj i oblikovanje programa: Zavičajna zbirka – ŠKU Gustav Krklec, Strmec Humski