Sažetak programa u Noći muzeja

17:30 h:

Otvorenje i predstavljanje muzejske publikacije

"Priče iz Salone: Noć u antičkom gradu!" - za djecu i obitelji

19:00 h: Glazbeni program

19:30 h: "Priče iz Salone: Noćno izdanje!" - stručno vodstvo

*Za posjetitelje je osiguran i prijevoz iz Splita i to u dva termina:

17:00 h - polazak iz Splita ispred Arheološkog muzeja u Splitu (Zrinsko-Frankopanska 25).

19:00 h - polazak iz Splita ispred Muzeja (Zrinsko-Frankopanska 25).

Program

17.30 - 17.45
div
Otvaranje, Predstavljanje muzejske publikacije
Ove godine obilježava se 90 godina od smrti don Frane Bulića, najdugovječnijeg ravnatelja muzeja (1884.-1934.). Njegovo razdoblje postalo je ključno za hrvatsku arheologiju, označavajući zlatno doba. Arheološki muzej u Splitu, tim povodom, predstavlja inovativnu publikaciju AMS 2024, oživljavajući važne događaje i educirajući o značaju Muzeja i Salone u širem vremenskom i prostornom okviru.
17.30 - 19.00
div
Priče iz Salone: Noć u antičkom gradu! - za djecu i obitelji
U Noći muzeja 2024. mladi posjetitelji zajedno s pratnjom imaju priliku da vodstvom kroz arheološke lokalitete upoznaju izgled, društvo i građevine antičke Salone. U ovom posebnom večernjem izdanju sudionici će poslušati priče o drevnim događajima i vjerovanjima uz poseban naglasak na zanimljivosti i život koji se odvijao među salonitanskim ulicama u kasnim, noćnim satima.
19.00 - 19.30
div
Glazbeni program
U skladu s ovogodišnjom temom Noći muzeja: "Muzeji i nova publika" zadovoljstvo nam je surađivati s mladim generacijama koji će svojim sudjelovanjem obogatiti program muzeja. Ove godine prigodni koncert održat će Dječji kvartet saksofona Glazbene škole "Josip Hatze".
19.30 - 20.30
div
Priče iz Salone - Noćno izdanje! - stručno vodstvo
Pridružite nam se u istraživanju fascinantne arheološke prošlosti Salone u kojem se krije blago koje svjedoči o jednom od najznačajnijih antičkih gradova. Naša priručna zbirka nudi uvid u život i kulturu kroz vrijedne artefakte, očuvane predmete i fascinantne priče.
17.00 - 21.00
div
Fritule i čaj
Kao nastavak dugogodišnje suradnje, iznimno smo zahvalni što će i ove godine Crveni Križ Solin obogatiti Noć muzeja ponudom čaja za sve sudionike. Suradnja svih aktera lokalne zajednice svakako daje dodatnu težinu čarobnoj Noći muzeja.

Galerija

Sadržaj i oblikovanje programa: Tusculum, Salona