Sažetak programa u Noći muzeja

Sveučilišna knjižnica u Puli je jedna od rijetkih knjižnica koja se zbog svojih posebnosti, kulturne baštine, Mornaričke knjižnice i spomen-soba tradicionalno uključuju u Noć muzeja. Od 18 sati do ponoći bit će otvorene: Spomen-soba A. Smareglije, Mornarička knjižnica i Središnja knjižnica sa Spomen-sobom Mije Mirkovića te Malom čitaonicom u kojoj će se održati predavanje dr. sc. Nataše Urošević o muzejima i kulturnoj baštini.

Program

18.00 - 00.00
div
Spomen-soba A. Smareglia, Mornarička knjižnica i Središnja knjižnica sa Spomen-sobom Mije Mirkovića te Malom čitaonicom
Posjet uz stručno vodstvo: 1. Spomen-soba A. Smareglia, 2. Mornarička knjižnica, 3. Središnja knjižnica sa Spomen-sobom Mije Mirkovića te Malom čitaonicom u kojoj će se održati predavanje.
18.00 - 19.30
div
Predavanje dr. sc. Nataše Urošević "Kulturna baština Pule u europskim putopisima – valorizacija posebnih zbirki digitalizacijom i umrežavanjem u europske kulturne programe"
Predavanje dr. sc. Nataše Urošević "Kulturna baština Pule u europskim putopisima – valorizacija posebnih zbirki digitalizacijom i umrežavanjem u europske kulturne programe" U izlaganju će se elaborirati mogućnosti valorizacije vrijedne knjižnične baštine koja se čuva u posebnim zbirkama pulske Sveučilišne knjižnice kroz digitalizaciju i umrežavanje s baštinskim institucijama širom Europe.
19.00 - 10.00
div
Koncerti u Spomen-sobi Antonija Smareglie
Koncertna večer studenata odsjeka Solo pjevanja, Klasične harmonike i Klavira Muzičke akademije u Puli

Galerija

Sadržaj i oblikovanje programa: Sveučilišna knjižnica u Puli