Sažetak programa u Noći muzeja

Područna škola Vjenceslava Novaka po prvi se put uključuje u obilježavanje manifestacije Noć muzeja. Ovom izložbom želimo obilježiti 220 godina od prve dokumentirane rekonstrukcije luke u Svetome Jurju.
Izložba će na neki način prikazati i životno djelo Milana Rukavine Barbe koji se amaterski čitavog života bavio fotografijom i neumorno dokumentirao svoj zavičaj.
U sklopu izložbe prikazat ćemo i kratki dokumentarni film o brodu "Tisa" autora Darjana Bajrovića te ćemo provesti dvije radionice za djecu: radionicu brodomaketarstva pod vodstvom Ognjena Andrića ispred Hrvatskog saveza brodomaketara te likovno-literarnu radionicu koju su osmislile i priredile Zrinka Ostović i Ana Škrgatić Bajrović.

Program

18.00 - 18.30
div
Otvaranje izložbe
Kratko otvaranje izložbe uz kulturno umjetnički program djece i mladih iz Svetoga Jurja.
18.30 - 23.59
div
Razgledavanje izložbe uz vodstvo
Razgledavanje izložbe fotografija luke Sveti Juraj - "S vrha jarbola". Autor većine izloženih fotografija je Milan Rukavina - Barba. Fotografije iz njegove ostavštine digitalizirane su i ispisane na A3 formatu. Ostale prikazane fotografije sačuvane su zahvaljujući njemu. Povod izložbe je obilježavanje 220 godina od prve dokumentirane rekonstrukcije luke u Svetome Jurju.
19.00 - 20.00
div
Radionica brodomaketarstva
Dječja radionica koju će održati Ognjen Andrić, tajnik Hrvatskog saveza brodomaketara. Polaznici radionice će sastaviti maketu broda koja će biti prilagođena njihovom uzrastu. HSB je partner na prvoj Noći muzeja koja će se održati u Svetome Jurju.
20.00 - 23.59
div
Početak prikazivanja dokumentarnog filma "Sjećanje na Tisu"
Prikazivanje kratkog dokumentarnog filma "Sjećanje na Tisu". Prikazivanje će se nastaviti do kraja programa i to u malim grupama. U filmu će biti ispričana priča o spašavanju Tise 1956. godine u luci sveti Juraj i to kroz sjećanja mještana koji su bili sudionici samog događaja i kroz fotografije Milana Rukavine - Barbe.
19.00 - 20.00
div
Likovna radionica
Likovna radionica koju će održati samostalna umjetnica i ilustratorica Zrinka Ostović.

Galerija

Sadržaj i oblikovanje programa: PŠ Vjenceslava Novaka Sveti Juraj