Sažetak programa u Noći muzeja

Obilazak postav

U sjevernom dijelu Parka prirode Kopački rit smješten je kompleks dvoraca Tikveš koji je tijekom povijesti bio lovačko središte poznato u europskim i svjetskim razmjerima.

To je prostor šuma i perivoja u kojem su smješteni rezidencijalni objekti: Novi historicistički dvorac s Aneksom, Ladanjska vila/Stari dvorac, Kapela Papinskog blagoslova i nekoliko pratećih objekata. Kompleks datira iz 19. stoljeća, a izgradili su ga članovi Teschenske loze obitelji Habsburg.

Kroz projekt „Prezentacijsko-edukacijski centar Tikveš“, kompleks je obnovljen, prenamijenjen i opremljen te čini jedan suvremeni centar s jedinstveno oblikovanim postavom s ciljem edukacije o prirodnim vrijednostima Kopačkoga rita i važnosti njegova očuvanja.

Program

16.00 - 22.00
div
Obilazak izložbenog postava Prezentacijsko-edukacijskog centra Tikveš
Izložbeni postav Prezentacijsko-edukacijskog centra Tikveš prostire se na skoro 2000 kvadratnih metara u dvorcu Tikveš i anexu dvorca. Za obilazak je potrebno oko 90 minuta. U centru se na moderan i interaktivan način interpretiraju prirodne vrijednosti Parka kao i bogata kulturno- povijesna baština područja. Dodatno će se posjetiteljima osigurati besplatno vođenje s početkom u 18h i 20h.

Galerija

Sadržaj i oblikovanje programa: Prezentacijsko-edukacijski centar Tikveš (Park prirode Kopački rit)