Sažetak programa u Noći muzeja

Otkrijte čaroliju Noći Muzeja u Novskoj! U središtu događanja je obitelj Knopp, koja oživljava kroz interaktivno putovanje "Izgubljeni u vremenu" i ekskluzivnu Izložbu "Obitelj Knopp". Zaronite u prošlost s publikacijom "Novska s daškom prošlosti" i otkrijte zaboravljene priče. Uživajte u inspirativnim predavanjima i kreativnim radionicama. Pridružite nam se u proslavi bogate povijesti i kulture Novske, gdje tradicija susreće inovaciju.

Program

10.00 - 20.00
div
Izgubljeni u vremenu: Razotkrivanje povijesti obitelji Knopp (Stalni postav muzeja)
Interaktivna avantura kroz povijest obitelji Knopp uz pomoć mobilne aplikacije Naratour. Posjetitelji će, kao daleki rođaci obitelji, istraživati njihov značaj u Novskoj, rješavati zagonetke i virtualno putovati kroz vrijeme. Aktivnost spaja misteriju, avanturu i povijesne činjenice, stvarajući jedinstveno iskustvo.
10.00 - 20.00
div
Izložba - Obitelj Knopp (Galerija POU)
U Galeriji Pučkog otvorenog učilišta, posjetite Izložbu "Obitelj Knopp", gdje možete doživjeti ekskluzivan uvid u autentične predmete i reprodukcije dokumenata iz prošlosti, otkrivajući zanimljive detalje o svakodnevnom životu i promjenama koje su oblikovale naš grad. Suradnici na izložbi su Hrvatski državni arhiv, Državni arhiv Osijek i Zbirka Sajko.
10.00 - 20.00
div
Publikacija - Novska s daškom prošlosti - Autor: Željko Dolgoš
Ova publikacija autora Željka Dolgoša vodi čitatelje na fascinantno putovanje kroz Novsku druge polovice 19. i prve polovice 20. stoljeća. Knjiga opisuje društveni, kulturni i povijesni kontekst grada, donoseći priče i fotografije iz tog perioda. Ova knjižica ne samo da obogaćuje razumijevanje lokalne povijesti, već i pruža uvid u svakodnevni život i transformaciju grada.
10.30 - 11.30
div
Predavanje - Obitelj Knopp: začeci građanske Novske (termin za učenike)
Predavač: Damir Stanić, Hrvatski državni arhiv Sudjelujte u zanimljivim predavanjima o obitelji Knopp i njezinom utjecaju na građanski život Novske.
15.00 - 16.30
div
Radionica - Orijentiri Novske
Kreativna radionica oslikavanja maketa značajnih lokacija u Novskoj. Sudionici će imati priliku izraziti svoju kreativnost i stvoriti jedinstvene umjetničke radove. Sudionici: Udruga roditelja djece i osoba s invaliditetom „SUNCA NOVSKE“. Voditeljica: Emili Tomaić.
18.00 - 19.00
div
Predavanje - Obitelj Knopp: začeci građanske Novske (termin za građanstvo)
Predavač: Damir Stanić, Hrvatski državni arhiv Sudjelujte u zanimljivim predavanjima o obitelji Knopp i njezinom utjecaju na građanski život Novske.

Galerija

Sadržaj i oblikovanje programa: Muzejska zavičajna zbirka Grada Novske