Sažetak programa u Noći muzeja

Muzej općine Jelsa u Noći muzeja 2024. organizira program u Vinogradarskoj zbirci u Pitvama čiji je novi stalni postav u obnovljenoj zgradi otvoren prošle godine. Vinogradarska zbirka kao i njen cjelogodišnji program rada oblikovan je sa težnjom da privuče novu muzejsku publiku dodatnim sadržajima poput kušaonice vina, ali i postane trajno mjesto okupljanja, učenja, istraživanja i zabave za lokalnu otočnu zajednicu.

Program

18.00 - 18.45
div
Žmul Fora, vođeno kušanje vina
Kušanje vina hvarskih proizvođača koje organoleptička svojstva stavlja u drugi plan, a u fokusu ima simbolički značaj vinogradarske tradicije, osobitosti sortimenta i vinogorja iz kojih su vina proizašla. Voditelji kušanja su muzejski djelatnici Dejan Bojanić i Marija Plenković. Za sudjelovanje je potrebna prijava na 0981985927 ili na muzejopcinejelsa@gmail.com.
19.00 - 19.45
div
Vođeni razgled stalnog postava Vinogradarske zbirke
Uz vodstvo muzejskog kustosa Duje Dorotke posjetitelji će razgledati stalni postav i upoznati se s ključnim temama i procesima tradicijskog vinogradarstva i vinarstva na otoku Hvaru.
20.00 - 20.20
div
Osvrt na prvu godinu rada obnovljene Vinogradarske zbirke u Pitvama
Prigodnim osvrtom na prvu godinu rada zbirke ukratko ćemo predstaviti programe provedene u protekloj godini, prisjetiti se zajedničkih muzejskih druženja i nazdraviti budućim planovima.
22.00 - 23.30
div
Noćno kino & vino: Košnica (Kino Mediteran)
U suradnji s Kinom Mediteran donosimo apsolutnog pobjednika Sundance Film Festivala 2021. godine. Košnica, film Blerte Basholli snimljen je prema istinitoj priči te je bio jedan od 15 finalista za Oscar nominaciju za najbolji međunarodni film.

Galerija

Sadržaj i oblikovanje programa: Muzej općine Jelsa