Sažetak programa u Noći muzeja

U Noći muzeja zabavit ćemo se s novim muzejskim sadržajima i idejama - prezentirati ćemo Grue (tradicinalne drvene dizalice) u virtualnoj stvarnost (VR). Potom pozivamo publiku da sudjeluju na predavanjima unutar projekta „Čudesna morska ISTRAživanja“ gdje će doznati o tisućljetnoj pomorskoj i ribarskoj tradiciji Umaga. Arheologinje Tea Katunarić Kirjakov i Branka Milošević Zakić upoznati će nas s najnovijim istraživanjima na arheološkim priobalnim lokalitetima Katoro, Sv. Ivan i Sipar, o životu uz more i s morem od 1.st. prije Krista do 9.st. poslije Krista.

Program

18.00 - 19.00
div
Prezentacija novih multimedijalnih sadržaja
- Zabavite se s novim muzejskim sadržajima i idejama - virtualna stvarnost (VR)
19.00 - 20.00
div
- arheološki lokaliteti Katoro i Sv. Ivan
Unutar projekta „Čudesna morska ISTRAživanja“ koji se ostvaruje sredstvima Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo, realizira se ciklus predavanja o tisućljetna pomorskoj i ribarskoj tradiciji Umaga. Prvo predavanje arheologinje Tee Katunarić Kirjakov upoznat će nas s arheološkim lokalitetima Katoro i sv. Ivan kraj Umaga.
20.00 - 21.00
div
-arheološki lokalitet Sipar
Unutar projekta „Čudesna morska ISTRAživanja“ koji se ostvaruje sredstvima Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo, realizira se ciklus predavanja o tisućljetna pomorskoj i ribarskoj tradiciji Umaga. Drugo predavanje arheologinje Branke Milošević Zakić upoznat će nas s arheološkim lokalitetom Sipar kraj Umaga.

Sadržaj i oblikovanje programa: Muzej grada Umaga