Sažetak programa u Noći muzeja

Pozivamo vas na Noć muzeja 2024. u Podrume Dioklecijanove palače, Galeriju Emanuel Vidović i Ophod u sklopu koje ćemo Vam prezentirati i nove muzejske sadržaje!

U Noći muzeja koja se održava na temu Muzeji i nova publika od 18 do 24 sata u Galeriji Emanuel Vidović uz druženje s autorom možete pogledati izložbu slika Hrvoja Marka Peruzovića "Lingua Franca", a uz posjet Podrumima Dioklecijanove palače pridružite nam se na prezentaciji publikacije za djecu i mlade "DIOKLECIJAN - ratnik, vizionar, car" te pogledajte izložbu "Jerko Marasović – renesansni čovjek dvadesetog stoljeća (1923.-2023.)". Bit će organizirana i besplatna stručna vođenja za građane, a muzejske publikacije dostupne su po prigodnim cijenama na muzejskim recepcijama.

Program

18.00 - 00.00
div
Posjet Podrumima Dioklecijanove palače i stručno vođenje s početkom u 18.15 sati
Tijekom Noći muzeja posjetite Podrume Dioklecijanove palače, uz razgled stalne izložbe Fragmenti prošlosti carske Palače u Splitu u kubikulama istočnog dijela Podruma. S početkom u 18.15 sati organizirali smo i stručno vođenje za građane. Kroz Podrume će Vas provesti viša kustosica Vedrana Supan.
18.00 - 00.00
div
Podrumi Dioklecijanove palače: Svjetlosna projekcija
Svjetlosna projekcija uz glazbu u prostoru centralnog hodnika Podruma Dioklecijanove palače
18.00 - 00.00
div
Podrumi Dioklecijanove palače: Izložba Jerko Marasović – renesansni čovjek dvadesetog stoljeća (1923.-2023.)
U Podrumima Dioklecijanove palače možete razgledat i izložbu Jerko Marasović – renesansni čovjek dvadesetog stoljeća (1923.-2023.) koja je relizirana u suradnji Društva arhitekata Split, Arhitektonskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu i Muzeja grada Splita.
18.00 - 20.00
div
Podrumi Dioklecijanove palače: Prezentacija publikacije za djecu i mlade DIOKLECIJAN - ratnik, vizionar, car
U 18 sati dočekat će vas viša kustosica pedagoginja Marija Plazibat te možete sudjelovati na likovnoj radionici za djecu. Prvi naši mali posjetitelji mogu sa sobom ponijeti i balon s likom Dioklecijana. Fotografirajte se uz Dioklecijana u prirodnoj veličini!
18.00 - 22.00
div
Srednjovjekovni vojni ophod nad sjevernim zidom Dioklecijanove palače
Zbog ograničenog broja osoba potrebna je najava temeljem koje ćete dobiti potvrdu obilaska. Najava na e- mail: muzej.grada.splita@mgs.hr. Obilazak Ophoda uz stručno vodstvo muzejske savjetnice Elvire Šarić Kostić u 18 h, 20 h i 21 h.
18.00 - 00.00
div
Posjet stalnom postavu Galerije Emanuel Vidović i stručno vođenje u 19 sati
Uz posjet, kroz stalni postav Galerije Emanuel Vidović u 19 sati vodit će vas muzejska savjetnica Muzeja grada Splita Nela Žižić.
18.00 - 00.00
div
Galerija Emanuel Vidović: posjet izložbi slika Hrvoja Marka Peruzovića – Lingua Franca
Izložbom Lingua franca Hrvoje Marko Peruzović predstavlja publici novi ciklus slika u tehnici akrilika na platnu.
21.00 - 22.00
div
Likovno-književna večer u sklopu izložbe Lingua Franca Hrvoja Marka Peruzovića
U Galeriji Emanuel Vidović u sklopu izložbe Lingua Franca održat će se likovno-književna večer tijekom koje će autor kroz razgovor i praktični rad približiti publici neke elemente svog stvaralačkog procesa i višegodišnjeg umjetničkog djelovanja, a koje uz slikarstvo obuhvaća i književnost.
18.00 - 00.00
div
Klub prijatelja Muzeja grada Splita
Tijekom Noći muzeja na recepcijama Galerije Emanul Vidović i Podruma Dioklecijanove palače možete ispuniti obrazac i učlaniti se u Klub prijatelja Muzeja grada Splita te kroz sljedeću godinu dana primati obavijesti o muzejskim događanjima i kupovati muzejske publikacije po promotivnoj cijeni od 50%.
18.00 - 00.00
div
Prodaja publikacija po promotivnim cijenama
Prodaja publikacija po promotivnim cijenama bit će dostupna na recepciji Podruma Dioklecijanove palače kao i na recepciji Galerije Emanuel Vidović. Veselimo se Vašem dolasku!

Galerija

Sadržaj i oblikovanje programa: MUZEJ GRADA SPLITA