Sažetak programa u Noći muzeja

Svetonedeljska knjižnica se i ove godine uključuje u program Noći muzeja, s najbogatijim programom dosad. Na dvije nove lokacije održati će se tri nove izložbe - izložba vatrogasnih memorabilija, učeničkih radova te prikaza povijesti svetonedeljskog školstva. Uz navedene, na dosad ustaljenim lokacijama u Centru za posjetitelje, prostoru knjižnice te starinskoj kući obitelji Dekanić, održati će se izložba radova Likovnog odjela OMH Sveta Nedelja, izložba pretisaka vrijednih knjiga te etno-izložba.

Program

18.00 - 23.59
div
Izložba vatrogasnih memorabilija iz zbirke Damira Marenića i DVD-a Sveta Nedelja
U prostoru Vatrogasnog doma Sveta Nedelja, Svetonedeljska 19, održati će se Izložba vatrogasnih memorabilija iz zbirke Damira Marenića te stare opreme iz zbirke DVD-a Sveta Nedelja.
18.00 - 21.00
div
Izložba radova učenika OŠ Sveta Nedelja "Umjetnost u očima djece"
U organizaciji Osnovne škole Sveta Nedelja, u prostoru škole na adresi Svetonedeljska cesta 21, održati će se izložba radova učenika OŠ Sveta Nedelja "Umjetnost u očima djece"
18.00 - 21.00
div
Izložba "Povijest školstva u Svetoj Nedelji"
U organizaciji Osnovne škole Sveta Nedelja, u prostoru škole na adresi Svetonedeljska cesta 21, održati će se izložba "Povijest školstva u Svetoj Nedelji".
18.00 - 23.59
div
Izložba Likovnog odjela OMH Sveta Nedelja "Izlet u prirodu"
Već tradicionalno, u prostoru Centar za posjetitelje u Svetoj Nedelji, Marijana Stilinovića 1, održati će se izložba Likovnog odjela Ogranka Matice hrvatske u Svetoj Nedelji pod naslovom "Izlet u prirodu".
18.00 - 23.59
div
Izložba pretisaka vrijednih izdanja hrvatske kulturne baštine
U prostoru Knjižnice Mihaela Šiloboda održati će se izložba pretisaka vrijednih knjjiga hrvatske povijesne i kulturne baštine. Posjetitelji će tako imati priliku razgledati pretisak najstarije hrvatske tiskane knjige "Misal po zakonu rimskoga dvora", Brevijara Vida Omišljanina, Hrvojeva misala i mnoge druge.
18.00 - 23.59
div
Svetonedeljska stara hiža
Već treću godinu za redom, posjetitelji će moći razgledati etno zbirku u izvornoj starinskoj kući obitelji Dekanić/Grlević, Marijana Stilinovića 15.

Sadržaj i oblikovanje programa: Knjižnica Mihaela Šiloboda Sveta Nedelja