Sažetak programa u Noći muzeja

Program Aquatike povodom Noći muzeja:

- 17-23 sata besplatan ulaz u akvarij
- 17-23 sata izložba „Svim na Zemlji mir, veselje“
- 17-23 sata suvenirnica Aquatika outlet

Na raspolaganju nudimo i naše virtualne sadržaje:

1) virtualna šetnja kroz jedini slatkovodni akvarij u Hrvatskoj (https://www.aquariumkarlovac.com/virtualna-setnja/)
2) video "Pogled iza scene akvarija" (https://www.aquariumkarlovac.com/video/)
3) live stream najvećeg akvarija sa najatraktivnijim primjercima riba (https://www.whatsupcams.com/hr/webcams/hrvatska/karlovacka/karlovac-hr/aquatika-karlovac-slatkovodni-akvarij-web-kamera/)
4) audio vodič kroz slatkovodni svijet (http://audiovodic.aquariumkarlovac.com/lang/hr/).

Program

17.00 - 23.00
div
Besplatan ulaz u akvarij
Aquatika - slatkovodni akvarij Karlovac omogućuje svim svojim posjetiteljima da u Noći muzeja besplatno posjete akvarijsku izložbu te da zarone ispod površina rijeke i jezera Hrvatske. Na ovaj način dobit će uvid u cijelu priču o rijeci, od njezina izvora do ušća sa mnogobrojnim zanimljivostima o pojedinim vrstama riba koje žive u određenom dijelu rijeke te posebnostima svakog riječnog toka.
17.00 - 23.00
div
Izložba "Svim na Zemlji mir, veselje"
Izložba „Svim na Zemlji mir, veselje“ izbor je iz zbirki karlovačkog kolekcionara Alena Pajtaka. Na izložbi su prikazani predmeti vezani uz ukrašavanje božićnog drvca, jasličarska tradicija iz različitih krajeva svijeta. Uz njih izložen je izbor dječjih igračaka koje su bile predmetima blagdanskog darivanja i pomagala koja su služila u pripremi božićnih slastica.
17.00 - 23.00
div
Aquatika suvenirnica outlet
U suvenirnici Aquatike u ponudi su isključivo domaći suveniri lokalnih umjetnika, obrtnika, domaćih radinosti i OPG-ova. Vrijedne ruke lokalnih umjetnika marljivo stvaraju unikatne suvenire, koji naše posjetitelje podsjećaju na njihov posjet i doživljaj tajanstvenog slatkovodnog svijeta. U Noći muzeja imamo poseban popust na dio asortimana.
00.00 - 00.00
div
Virtualna šetnja Aquatikom
Virtualna šetnja kroz jedini slatkovodni akvarij u Hrvatskoj putem web stranice Aquatike (https://www.aquariumkarlovac.com/virtualna-setnja/). Kroz 20-tak točaka možete virtualno prošetati akvarijem i dobiti dojam kako izgleda jedna tipična krška rijeka koju prikazujemo, od njezina izvora do ušća. Ujedno kod svakog akvarija možete dobiti osnovne informacije o rijeci i vrstama riba u tome akvariju.
00.00 - 00.00
div
Video "Pogled iza scene akvarija"
Video filmić "Iza scene akvarija" (na web stranici: https://www.aquariumkarlovac.com/video/) prikazuje način funkcioniranja na primjeru jednog akvarija sa tehnološkog aspekta, uzgoj vlastite žive hrane zooplanktona, kao i čišćenje velikog akvarija od strane ronioca. Video je na hrvatskom jeziku, a ima i titlove na hrvatskom radi lakšeg razumijevanja.
00.00 - 00.00
div
Live stream velikog akvarija
Live stream najvećeg akvarija sa najatraktivnijim primjercima riba (na web stranici: https://www.whatsupcams.com/hr/webcams/hrvatska/karlovacka/karlovac-hr/aquatika-karlovac-slatkovodni-akvarij-web-kamera/). Možete vidjeti prijenos uživo najvećih primjeraka riba, od kojih se posebno ističu jesetre, koje su kao vrsta starije od doba dinosaura, a svojim izgledom podsjećaju na morske pse.
00.00 - 00.00
div
Audio vodič kroz akvarijski postav
Audio vodič kroz slatkovodni svijet (http://audiovodic.aquariumkarlovac.com/lang/hr/) dostupan na web stranici Aquatike vas vodi kroz cjelokupan akvarijski postav pri tome dočaravajući cjelokupnu priču o rijeci, od njezina izvora do ušća, uz zanimljivosti o pojedinim vrstama riba. Idealno se nadopunjuje sa virtualnom šetnjom, pri kojom možete vidjeti ambijent akvarija.
00.00 - 00.00
div
Nagradni natječaji na društvenim mrežama Aquatike
Nagradni natječaji na Facebook (https://www.facebook.com/aquatikakarlovac) i Instagram profilu Aquatike (https://www.instagram.com/aquatika_slatkovodniakvarij/). Pratite za više detalja o mogućnosti osvajanja obiteljskih ulaznica za akvarij. Razveselite sebe i svoje najdraže izletom u jedini slatkovodni akvarij u Hrvatskoj i zaronite s nama ispod površine hrvatskih rijeka i jezera!

Galerija

Sadržaj i oblikovanje programa: Javna ustanova AQUATIKA -SLATKOVODNI AKVARIJ KARLOVAC