Sažetak programa u Noći muzeja

Program u Aquatici - slatkovodnom akvariju Karlovac:

- 17-23 sata besplatan ulaz u akvarij, uz pogled „iza kulisa“
- 17-23 sata izložba fotografija „Životi oblikovani vodom“ udruga The Nature Conservancy za inicijativu „Zajedno za rijeke“
- 17-23 sata suvenirnica Aquatika outlet
- 17 -23 sata Zelena knjižnica - čitanje priče „Cmoljac zna!“ autorice Željke Vrbančić i kreativne aktivnosti „Knjiški crvi i cmoljci“ i „Ribica na kamenčiću“ u organizaciji Gradske knjižnice Ivan Goran Kovačić Karlovac

Na raspolaganju nudimo i našu virtualnu šetnju kroz jedini slatkovodni akvarij u Hrvatskoj (https://www.aquariumkarlovac.com/virtualna-setnja/).

Program

17.00 - 23.00
div
Besplatan razgled akvarijske izložbe
Pozivamo sve zainteresirane da istraže tajanstveni slatkovodni svijet hrvatskih rijeka i jezera te se uvjere u njihovu bogatu bioraznolikost. Naš akvarij je koncipiran kao tipična krška rijeka te prikazuje rijeku od izvora do ušća, sa određenim ribama koje obitavaju u pojedinom dijelu rijeke. Između ostalog, očekuje vas i špilja sa endemskim vrstama riba, kao i ribe dinosauri - jesetre!
17.00 - 23.00
div
Izložba fotografija „Životi oblikovani vodom“ udruge The Nature Conservatory
Izložba predstavlja radove sedam renomiranih fotografa iz regije koji su svojim objektivima zabilježili trenutke provedene uz rijeke. Njihove fotografije i videozapisi otkrivaju nam veze između ljudi i rijeka, a svjedoče i različitim načinima na koje utječemo jedni na druge. Izložba je dio inicijative 'Zajedno za rijeke' kojom se želi zaštititi 13 rijeka jugoistočne Europe.
17.00 - 23.00
div
Suvenirnica Aquatika outlet
U akvarijskoj suvenirnici imate priliku pronaći ponešto za svakoga, a sve su unikatni proizvodi lokalnih dobavljača, obrtnika, OPG-ova i domaćih radinosti većinom iz Karlovačke županije. Svi proizvodi su ručno rađeni s ljubavlju te su tematski vezani uz slatkovodni svijet, prirodu ili grad Karlovac. Kupovinom naših suvenira potičete lokalno gospodarstvo.
17.00 - 23.00
div
Čitanje priče i kreativne aktivnosti u Zelenoj knjižnici
U prostoru Zelene knjižnice Aquatike organiziramo zanimljivo čitanje priče „Cmoljac zna!“ autorice Željke Vrbančić, a nakon toga slijede kreativne aktivnosti „Knjiški crvi i cmoljci“ i „Ribica na kamenčiću“ u organizaciji Gradske knjižnice Ivan Goran Kovačić Karlovac.

Sadržaj i oblikovanje programa: Javna ustanova AQUATIKA – SLATKOVODNI AKVARIJ KARLOVAC