Sažetak programa u Noći muzeja

Zajednica je srce našeg Ekomuzeja, izvor je naše inspiracije, naša duša!
Program započinjemo otvaranjem izložbe radova naših prijatelja, umjetnika iz Udruge roditelja osoba s KSPRIŽ- Pula. Zatim slijedi kratka projekcija dokumentarnog filma Skriveni pupoljci boljeg društva u kojem je i naš Emilio na kojeg smo vrlo ponosni; svečana dodjela INTERNATURAL Slow Food Awardsa, nagrada najboljima u očuvanju, razvoju i promociji lokalne eno-gastro baštine; predstavljanje poetskog kalendara na vodnjanskom dijalektu; priprema i degustacije vrsaranskog amareta i istarske supe. Za kraj smo sačuvali projekciju mjuzikla The girl in the blue dress koja će vas dobro nasmijati, a snimljen je dijelom kod nas u Ekomuzeju... naš muzej je važan!

Program

18.30 - 01.00
div
Izložba slika “Naših ruku djelo”
Umjetnici Udruge roditelja osoba s kombiniranim smetnjama u psihofizičkom razvoju Istarske županije - Pula, izložit će svoja umjetnička djela pod nazivom “Naših ruku djelo”
19.00 - 19.30
div
Projekcija filma: Skriveni pupoljci boljeg društva
Dokumentarac nastoji senzibilizirati širu javnost, posebice poslodavce, o mogućnostima i važnosti zapošljavanja osoba iz ranjivih skupina, a i ujedno po tom pitanju ohrabriti i same osobe koje pripadaju ranjivim skupinama, u ovom slučaju osobe s invaliditetom.
19.30 - 19.45
div
Dodjela nagrada INTERNATURAL SLOW FOOD Awards i degustacija nagrađenih proizvoda
Svečana dodjela nagrada za dobitnike INTERNATURAL SLOW FOOD Awards natječaja i degustacija nagrađenih proizvoda.
19.45 - 20.00
div
Predstavljanje poetskog kalendara ISTRIAN de Dignan
Predstavljanje poetskog kalendara za 2023. godinu na vodnjanskom dijalektu, kojeg ćete imati priliku i kupiti.
20.00 - 21.00
div
Radionica izrade Vrsaranskih amareta
Radionica izrade vrsaranskih amareta, tradicionalne slastice vrsarskog područja te degustacija istih.
21.00 - 22.00
div
Radionica izrade Istarske supe
Radionica izrade tradicionalne Istarske supe, istarske delicije koju možemo smatrati i jelom i desertom te njena degustacija.
22.15 - 22.45
div
Prikazivanje filma: The girl in the blue dress
Srednjemetražni igrani film u formi mjuzikla je bajka s elementima humora i fikcije smještena u nedefinarno prošlo ili buduće vrijeme. Francesca koju maltretiraju roditelji odlučila je napustiti svoj dom te kreće u neizvjesnu avanturu koja će zauvijek promijeniti njen život.

Galerija

Sadržaj i oblikovanje programa: ISTRIAN de Dignan – ecomuseum