Sažetak programa u Noći muzeja

MOĆ MUZEJA – PROŠLOST ZA BUDUĆNOST čuvamo – educiramo – povezujemo
U Noći muzeja 2023. povezat će se tri vukovarska muzeja – Muzej vučedolske kulture, Gradski muzej Vukovar i Franjevački muzej Vukovar koji imaju izniman utjecaj u edukaciji i očuvanju kulturne baštine unutar svoje lokalne zajednice. Posjetitelji će se kroz igru povezivanja dodatno educirati i osvijestiti o važnosti muzeja i moći koju oni imaju u zajednici. Pronađite tri simbola u tri vukovarska muzeja – Muzej vučedolske kulture, Gradski muzej Vukovar i Franjevački muzej Vukovar.
Fotografirajte se uz simbole u sva tri muzeja, svojih 9 fotografija pošaljite na gmv@muzej-vukovar.hr te osvojite vrijednu nagradu i druženje s vukovarskim muzealcima!

Program

18.00 - 00.00
div
18:00 – 24:00 stalni postav
obilazak stalnog postava GMV
18.00 - 00.00
div
18:00 – 01:00 MOĆ MUZEJA – PROŠLOST ZA BUDUĆNOST / čuvamo – educiramo – povezujemo – igra povezivanja tri vukovarska muzeja – Muzej vučedolske kulture, Gradskog muzeja Vukovar i Franjevačkog muzeja Vukovar
U Noći muzeja 2023. povezati će se tri vukovarska muzeja – Muzej vučedolske kulture, Gradski muzej Vukovar i Franjevački muzej Vukovar koji imaju izniman utjecaj u edukaciji i očuvanju kulturne baštine unutar svoje lokalne zajednice. Posjetitelji će se kroz igru povezivanja dodatno educirati i osvijestiti o važnosti muzeja i moći koju oni imaju u zajednici.
18.00 - 00.00
div
Otvorenje izložbe ZAUVIJEK MR. MORGEN, IVO ROBIĆ
Povodom 100-te obljetnice rođenja Ive Robića GMV, Muzej grada Zagreba i Hrvatski muzej turizma otvaraju izložbu povodom Noći muzeja.
18.00 - 00.00
div
Umjetnost tapiserije Ivana i Ane Tomljanović - Zbirka tkanja
GMV i Narodni muzej Zadar prezentiraju izložbu zbirke tkanja UMJETNOST TAPISERIJE.
19.00 - 00.00
div
Dječje radionice u Noći muzeja - Umjetnost tapiserije i Moć glazbe
Muzejsko pedagoške radionice u Noći muzeja - Umjetnost tapiserije i Moć glazbe.

Sadržaj i oblikovanje programa: Gradski muzej Vukovar