Sažetak programa u Noći muzeja

Gradski muzej Vukovar će u ovogodišnjoj Noći muzeja MUZEJSKA NOVA PUBLIKA održati u suradnji s HRD i Airbnbom radionicu kreativno-edukativnog karaktera. Cilj radionice je promicanje zaštite i održivosti kulturne baštine, upoznavanje s konzervatorsko-restauratorskom strukom, podizanje svijesti o zaštiti povijesnih zgrada i umjetnina općenito među širom publikom. Uz radionicu u Noći muzeja svoj program će imati i Europski dom Vukovar na temu uključivosti i zajedništva te priče o važnosti čuvanja identiteta nacionalnih manjina. Galerija Oranžerija će nam otkriti umjetnine Gordane Bakić. Nagradna igra potaknut će posjetitelje da bolje i detaljnije upoznaju stalni postav i prostor Velikog dvora.

Program

18.00 - 21.00
div
Konzervatorsko restauratorska radionica u Mramornoj dvorani
HRD u suradnji s Airbnbom i s Gradskim muzejom Vukovar organizira radionicu kreativno-edukativnog karaktera za posjetitelje. 1. Retuš u tehnici olovke 2. Retuš u tehnici gips 3. Crtanje kopije u tehnici olovke 4. Pozlata u tehnici šlag-metala 5. Izrada secco slike
18.00 - 23.00
div
Izložba Gordana Bakić
Izložba umjetnina Gordane Bakić u Galeriji Oranžeriji Gradskog muzeja Vukovar.
18.00 - 23.00
div
Razgledavanje stalnog postava u Velikom dvoru
Razgledavanje stalnog postava GMV u Velikom dvoru. Stalni postav otvoren za posjetitelje od 18 do 23 sata uz prisustvo muzejskih vodiča.
18.00 - 20.00
div
Koga smo zaboravili ?! - Europski dom Vukovar
Europski dom Vukovar provodi projekt “Koga smo zaboravili? – Nasljeđe u našem gradu”. Europski dom Vukovar u partnerstvu s Documentom - Centrom za suočavanje s prošlošću iz Zagreba i Kreuzberger Initiative gegen Antisemitismus iz Berlina provodi ovaj projekt u sklopu programa Citizens, Equality, Rights and Values Programme. Projekt je sufinanciran sredstvima Europske komisije.
18.00 - 23.00
div
Nagradna igra - Muzejski postav iz drugog ugla
Muzeji i nova publika–Muzejski postav iz tvog ugla!–fotografiranje predmeta iz stalnog postava, detalja predmeta, detalja postava, pogled na stalni postav GMV iz nekog novog ugla očima naših posjetitelja. Nagrada unaprijed osmišljena, točnije 3 nagrade i objavljena kao najava prije Noći muzeja – nagrada su predmeti iz nove suvenirnice pa na taj način i nju promoviramo.

Galerija

Sadržaj i oblikovanje programa: Gradski muzej Vukovar Dvorac Eltz