Sažetak programa u Noći muzeja

Ovogodišnji program Galerije sastoji se od dva djela: za najmlađe i za odrasle.
Prvi dio činiti će „Pričajmo o Gojaku“ radionica- pričaonica osmišljena na temelju slikovnice “Antun, makarski slikar” koja je objavljena u izdanju Galerije 2020.godine.

“Nasmijani kistovi s Gojakom” posebno je izdanje radionice iz galerijskog ciklusa u kojem sudionici mogu uz čašu vina, dobru vibru i slikanje kreirati vlastiti likovni rad ovaj put nadahnut slikarstvom makarskog slikara Antuna Gojaka.
“Tašel na tašel” je kreativna radionica u kojoj polaznici uz profesionalno vodstvo slažu zakrpu na zakrpu i u formi tekstil arta rekreiraju neka poznatija Gojakova djela.

Program

18.00 - 19.30
div
"Pričajmo o Gojaku"
„Pričajmo o Gojaku“ „Pričajmo o Gojaku“, radionica- pričaonica osmišljena je na temelju slikovnice “Antun, makarski slikar” koja je objavljena u izdanju Galerije 2020.godine. Radionicu će realizirati autorica slikovnice, Zdenka Bilušić akademska slikarica i Toni Bilić, muzejski pedagog Galerije Gojak. Radionica je namijenjena uzrastu od 6 do 11 godina.
20.00 - 23.00
div
"Nasmijani kistovi s Gojakom"
"Nasmijani kistovi s Gojakom” Posebno izdanje radionice iz galerijskog ciklusa bit će dio ovogodišnje Noći muzeja u Galeriji Gojak.I ovaj put sudionici će moći uz čašu vina, dobru vibru i slikanje kreirati vlastiti likovni rad ovaj put nadahnut slikarstvom makarskog slikara Antuna Gojaka. Predlošci su dostupni u Galeriji, a moguće je potražiti i neki Gojakov motiv izvan Fundusa Galerije.
20.00 - 23.00
div
"Tašel na tašel"
Riječ je o kreativnoj radionici namijenjenoj odraslima koju će voditi Ivana Bušelić - Žanetić, ing. odjevne tehnologije - smjer dizajn, projektiranje i konstrukcija odjeće. Uz profesionalno vodstvo slagat ćemo tašel na tašel (zakrpu na zakrpu) i u formi tekstil arta rekreirati neke od najpoznatijih slika makarskog akademskog slikara Antuna Gojaka.

Sadržaj i oblikovanje programa: Gradska galerija Antun Gojak