Sažetak programa u Noći muzeja

Jedinstven u svijetu zbog stalnog postava s više od 2000 vrsta liofiliziranih gljiva. U čarobnom carstvu gljiva posjetitelji će moći uživati u novim vrstama i varijetetima gljiva otkrivenim u Republici Hrvatskoj, a i van nje. Od 17 sati posjetiteljima će na rspolaganju biti determinatori GD "Kamilo Blagaić".

Edukativni centar i stalni izložbeni prostor „Svijet gljiva prof. dr. sc. Romano Božac“ otvoren je u veljači 2013. godine. Osnovali su ga Grad Zagreb, Turistička zajednica Grada Zagreba i Gljivarsko društvo Kamilo Blagaić, a centrom upravlja Javna ustanova – Maksimir za upravljanje zaštićenim područjima Grada Zagreba.

Program

17.00 - 00.00
div
Stručno vođenje i determinatori
U čarobnom carstvu gljiva posjetitelji će uz stručno vođenje i determinatore gljivarskog društva "Kamilo Blagaić" moći uživati u novim vrstama i varijetetima gljiva otkrivenim u Republici Hrvatskoj, a i van nje. Edukativni centar, između ostalog, posjetiteljima prezentira liofilizirane – žive gljive, što znači u njihovom izvornom obliku, veličini i boji, te prirodnom staništu.

Galerija

Sadržaj i oblikovanje programa: Edukativni centar „Svijet gljiva prof. dr. sc. Romano Božac“