Sažetak programa u Noći muzeja

U Noći muzeja razgledajte stalni postav Crkve Presvetog Otkupitelja – grobnice obitelji Meštrović. Nakon sanacije kupole, restauracije kamene građe i reljefa u unutrašnjosti, te postavljanjem unutarnje rasvjete, crkvica je zasjala u novom ruhu.
U Kulturnom centru u Otavicama posjetite izložbu „'Grad kakav želim': Digitalna interpolacija Meštrovićevih djela". Ostvarena u suradnji s udrugom studenata Dizajna vizualnih komunikacija te prema autorskoj koncepciji kustosice Filipe Dore Ćapete, izložba prikazuje motive Meštrovićeve umjetnosti u kombinaciji sa splitskim i drugim lokacijama (Banovača u Otavicama), sugestivnim motivima i konceptima, uz upotrebu tehnike digitalne manipulacije.

Program

15.00 - 22.00
div
Stalni postav Crkve Presvetog Otkupitelja
Crkva Presvetog Otkupitelja posljednje je počivalište velikoga hrvatskog kipara Ivana Meštrovića te najbližih članova njegove obitelji. Nakon obavljenih konzervatorsko-restauratorskih zahvata na unutrašnjoj kamenoj građi, sanacije kupole te uvođenja unutrašnje rasvjete tijekom 2021./2022. godine, crkvica se može razgledati u njenom novom, obnovljenom ruhu.
18.00 - 22.00
div
Izložba „'Grad kakav želim': Digitalna interpolacija Meštrovićevih djela” – Kulturni centar u Otavicama
Izložba je prezentirana u formi vizualne alegorijske novele koja je podijeljena u jedanaest poglavlja, a cilj je ukazati na lokalne probleme, potaknuti posjetitelje da ih osvijeste te da pokažu želju za kritikom, aktivizmom, kolektivom i konstruktivizmom koji vode do pozitivne promjene, uređenog okoliša i društva. Uz fotografije se prikazuje i video s opisom izložbe i izložbenih djela.

Galerija

Sadržaj i oblikovanje programa: Crkva Presvetog Otkupitelja – grobnica obitelji Meštrović