Sažetak programa u Noći muzeja

Otkrijte nešto novo ili ponovite i ono što već znate o nevjerojatnom svijetu šumovitog i prirodnog Gorskog kotara u Centru za posjetitelje „Velike zvijeri“. U cilju boljeg upoznavanja veličanstvene trojke: smeđeg medvjeda, sivog vuka i euroazijskog risa, u „Noći muzeja“ očekuje vas radionica za najmlađe, zanimljivo predavanje i premijera filma o risovima i razgledavanje izložbenog postava uz stručno vođenje. A svoje znanje moći ćete testirati u zabavnom kvizu za posjetitelje.

Program

18.00 - 19.15
div
„Otkrij tajne, šume bajne“
Kreativno-edukativna radionica za djecu uz kratko vođenje kroz izložbeni postav. Važno: za sudjelovanje na dječjoj radionici potrebna je prethodna prijava (ime i prezime, dob djeteta) radi raspoloživih kapaciteta na e -mail: centar.velikezvijeri@ju-priroda.hr do 25. siječnja 2024. u 11:00 sati ili do popunjenja kapaciteta (maksimalno 30 djece).
19.30 - 20.00
div
„Risji skok u bolje sutra“
Predavanje Ire Topličanec u okviru EU projekta LIFE LYNX.
20.00 - 20.30
div
“Zajedno za risove”
Premijerno prikazivanje filma “Zajedno za risove”, ostvarenog u okviru EU projekta LIFE LYNX
20.30 - 00.00
div
"Velike zvijeri - vladari goranskih šuma"
Obilazak stalnog postava uz stručno vođenje. Svi posjetitelji mogu sudjelovati u zabavnom kvizu „Zvjerinjak“, a 10 sretnih znalaca biti će prigodno nagrađeno. Za sve sudionike ulaz je besplatan.

Galerija

Sadržaj i oblikovanje programa: Centar za posjetitelje “Velike zvijeri”, Stara Sušica