Sažetak programa u Noći muzeja

BRAČKA NOĆ MUZEJA U ŠKRIPU
Muzej u Škripu, u petak 26. siječnja od 19 do 23 sata bit će mjesto kulture, druženja i zabave - domaćini kustosi ispričat će vam zanimljive priče o muzejskim eksponatima i nadahnuti vas na vaše vlastite interpretacije zavičajne baštine, svojim proizvodima predstavit će se učeničke zadruge Osnovne škole Vladimira Nazora iz Postira, Srednje škole Brač iz Supetra i Srednje škole Bol. Uz njihove slatke i slane zalogajčiće, uživat ćemo u glazbenom programu puhačkog orkestra BRAssČUTA Pučišća i ženske vatrogasne klape Alegrije iz Supetra i zaplesati uz B-BAND Acoustic.
U Noći muzeja objavljujte i lajkajte, stvarajte svoje muzejske priče na društvenim mrežama uz #nocmuzejabrac
Veselimo se vašem dolasku!

Program

19.00 - 20.00
div
Predstavljanje učeničkih zadruga
Učeničke zadruge Osnovne škole Vladimira Nazora iz Postira, Srednje škole Brač iz Supetra i Srednje škole Bol predstavit će se svojim proizvodima.
20.00 - 21.00
div
Predstavljanje triju ustanova u sastavu Centra za kulturu Brač
U nekoliko prethodnih Noći muzeja napravili smo krug po našem lijepom otoku, a ovogodišnji program vraća nas na ishodište - u najstarije otočno naselje Škrip i Muzej otoka Brača. Na ovom mjestu susreta prošlosti i sadašnjosti, Centar za kulturu Brač, uz škripski, zavičajni muzej, predstavit će Pustinju Blaca i bolsku Galeriju umjetnina “Branislav Dešković”.
21.00 - 22.00
div
Priča u muzejskim predmetima i reinterpretacija na društvenim mrežama
Domaćini kustosi ispričat će posjetiteljima zanimljive priče o muzejskim eksponatima i nadahnuti ih na njihove vlastite interpretacije zavičajne baštine. Posjetitelji se pozivaju da objavljuju, šeraju i lajkaju svoje priče o muzejskim predmetima te im udahnu novi život na društvenim mrežama.
19.30 - 22.30
div
Glazbeni program
U glazbenom programu nastupit će puhački orkestar BRAssČUTA Pučišća, ženska vatrogasna klapa Alegrija iz Supetra i B-BAND Acoustic.

Sadržaj i oblikovanje programa: Centar za kulturu Brač – Muzej otoka Brača u Škripu